1 de 10
Faber feminismes

Les representacions de gènere, raça, diversitat funcional i LGTBI a la cultura popular

En aquest taller, animat pel col·lectiu feminista garrotxí La Dalla, es va tractar d'aprendre a mirar les sèries de televisió i els còmics des de punts de vista més sensibles i inclusius

Fins a quinze assistents van poder aprendres noves maneres de mirar les sèries televisives i els còmics en aquest taller, animat per Marta Roqueta. | @olotuit.
per Redacció, Olot | 9 de novembre de 2017 a les 13:13 |
Aquest article es va publicar originalment el 9 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dissabte 4 de novembre va tenir lloc a l’IDEAL-OJG, tal com ja va anunciar NacióGarrotxa, un taller sobre representacions de gènere, raça, diversitat funcional i LGTBI a la cultura popular a càrrec de Marta Roqueta, editora de zena.cat i columnista.

Hi van participar al voltant de 15 assistents, que van tenir l’oportunitat de reflexionar i conèixer altres formes de mirar sèries televisives des d’un punt de vista més sensible i inclusiu.


El taller va ser molt interessant ja que es va poder aprendre a analitzar sèries, pel·lícules i vídeojocs des de nous punts de vista i moltes coses noves com ara: què és el “white washing”, la “síndrome de la barrufeta” o “el principi de Trinity”. Per sort,  cada vegada hi ha més guions, còmics i videojocs que eviten caure en estereotips masclistes, racistes, transfòbics o homofòbics  i que ensenyen que són possibles nous referents.

Aquesta activitat estava organitzada per La Dalla, el col·lectiu feminista de la Garrotxa, Zena, una revista que analitza la cultura popular amb perspectiva de gènere, i la col·laboració de Faber –on actualment es fa la residència sobre feminismes– i l’Ajuntament d’Olot.


La valoració dels assistents va ser molt positiva i s'espera que ben aviat es puguin oferir més activitats d’aquesta tipologia per a poder fer una societat més justa i més cohesionada.
 

 

Participació