Olot torna a reclamar la llibertat dels presos polítics i la retirada del 155

La mobilització a la Garrotxa s'ha traslladat durant tota la jornada a l'AP 7, on s'ha tallat el trànsit a l'alçada de Borrassà i la Jonquera | La vaga als comerços, centres d'ensenyament i sanitaris ha estat molt seguida

Novament, la capital garrotxina s'ha mobilitzat pels presos polítics i contra la repressió de l'Estat espanyol.
Novament, la capital garrotxina s'ha mobilitzat pels presos polítics i contra la repressió de l'Estat espanyol. | @lluis_molins
08 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:47h
Milers de persones s'han concentrat aquesta tarda a les sis al passeig de Ramon Masoliver, davant de l'Ajuntament de la vila, seguint la crida de les entitats independentistes. En el transcurs de l'acte s'ha llegit el manifest en què es reclama la llibertat dels presos polítics i la retirada de l'article 155, que ha suspès l'autogovern de Catalunya.

En la concentració, contràriament al que havia passat fins ara, no s'hi ha vist cap membre del PSC. Precisament, aquest vespre PDeCAT de la Garrotxa vota el futur del pacte de govern amb el PSC a l'Ajuntament i previsiblement és possible que es trenqui, tal com va avançar NacióGarrotxa.
 

L'ADL Garrotxa s'ha mobilitzat a l'AP 7 en talls a l'autipista que a hores d'ara encara continuen. Foto: Martí Albesa.


La jornada de vaga ha començat molt d'hora a la comarca, quan més d'un centenar de vehicles, coordinats per l'Assemblea per la Defensa de la Llibertat de la Garrotxa (ADL) junt amb els CDR de les comarques nord-orientals, s'han desplaçat cap a l'autopista AP 7, on han tallat el trànsit a l'alçada de la sortida 4 a Borrassà. A hores d'ara el tall continua viu i més gent s'ha desplaçat al bloqueig que hi ha a la Jonquera, que talla l'entrada o la sortida a la Catalunya del Nord, a l'Estat francès.

També, en coordinació amb els CDR de Ripoll i Campdevànol s'ha procedit a tallar el pas pel Coll d'Ares, on s'han concentrat unes dues-centes persones fins a les 17:00 h i posteriorment s'han traslladat al bloqueig que es fa, encara ara, a Puigcerdà.

Durant tot el dia, la vaga ha estat molt seguida als centres d'ensenyament, centres sanitaris (com l'Hospital d'Olot) i el CAP.