El trencament del pacte de govern del PDeCAT i el PSC a Olot podria ser imminent

ERC pressiona el batlle per desfer la coalició municipal amb l'objectiu de defensar "la dignitat i el compromís dels nostres companys del PDeCAT, ERC, ANC i Òmnium empresonats" | Just aquesta setmana la formació demòcrata es troba per decidir sobre aquest possible «divorci» amb el PSC

Aquesta setmana el PDeCAT d'Olot i el de la Garrotxa podrien decidir el trecament del pacte de govern amb el PSC.
Aquesta setmana el PDeCAT d'Olot i el de la Garrotxa podrien decidir el trecament del pacte de govern amb el PSC. | Martí Albesa.
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:37h

Josep Quintana i Anna Barnadas, d'ERC Olot, durant el ple de l'Ajuntament, el passat 31 d'octubre. Foto: Martí Albesa.


Fa uns dies, en petit comitè, el batlle d'Olot, Josep M. Corominas, comentava que els esdeveniments polítics havien impedit consultar les bases del partit (PDeCAT) sobre la conveniència de la continuïtat del pacte de govern amb els socialistes a l'Ajuntament d'Olot, ja que les circumstàncies així ho exigien, vist el comportament del PSC, que ha donat suport a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Que el trencament amb Josep Guix i els altres dos regidors del PSC pot ser imminent ho palesaria el fet que, just aquest passat dissabte, el regidor Estanis Vayreda informava en un tuit de la trobada, aquesta mateixa setmana, de la formació demòcrata a nivell d'Olot i de la comarca:
Avui, ha estat Esquerra Republicana, amb quatre regidors al consistori, qui ha posat més pressió i ha demanat al batlle que "per defensar la dignitat i el compromís dels nostres companys del PDeCAT, ERC, ANC i Òmnium empresonats, avui mateix i sense esperar un segon més, es trenqui el pacte de govern que el PDeCAT manté amb el PSC".
 
Als d'ERC Olot els hagués agradat que des del mateix dia de l'empresonament dels Jordis el PDeCAT el batlle "no continués amb el seu pacte de govern amb el PSC, partit còmplice i col·laborador necessari d'aquest bogeria opressora i violenta". Però des de l'empresonament dels membres del Govern, amb companys seus del PDeCAT, "no entenem que aquest pacte no es trenqués en el mateix moment del coneixement de la notícia de l'entrada a presó dels nostres representants polítics. Pensem que la majoria dels olotins tampoc ho entenen i així ens ho han fet arribar aquest dies".
 
ERC donarà suport a aquest trencament amb el compromís públic de garantir la governabilitat de la ciutat i continuen proposant que es formi un front comú en forma govern de concentració dels partits republicans per poder defensar millor la nova república i les nostres institucions.
 
"Ara és el moment de prendre decisions i de mullar-nos tots. Per dignitat no podem esperar ni un segon més", conclou el comunicat signat pels regidors d'ERC Anna Barnadas, Clara Casanovas, Josep Quintana,Lluís Juncà i Manel Mitjà.

 
Arxivat a