El ple d'Olot declara Felip VI i Enric Millo persones «non grates»

La moció ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups municipals, inclòs el PSC | També, s'ha aprovat una moció per exigir la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, una moció per la independència i una altra de defensa de l'educació com a eina de cohesió

El batlle d'Olot, Josep M. Corominas, ha destacat avui el to serè i educat amb què s'ha desenvolupt el ple.
El batlle d'Olot, Josep M. Corominas, ha destacat avui el to serè i educat amb què s'ha desenvolupt el ple. | Martí Albesa.
27 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 1:53h
El ple de l'Ajuntament d'Olot, celebrat aquest dijous 26 d'octubre, ha aprovat per unanimitat una moció presentada pels grups municipals d'ERC, CUP, PDeCAT-DC i OEC per denunciar la brutalitat policial del passat 1 d'octubre i declarar persones non grates el delegat del Govern d'Espanya a Catalunya i el rei espanyol, Felip VI. La moció també ha rebut el suport dels tres regidors del PSC.

La moció condemna de forma "enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l'Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l'únic que volien és decidir i exercir la democràcia" i, a més d'exigir la retirada dels efectius policials espanyols i que el govern de l'Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials causats, demana la dimissió del delegat del Govern d'Espanya a Catalunya, Enric Millo, i, evidenciant "la falta d'imparcialitat del cap de l'estat, la seva violència verbal cap als ciutadans de Catalunya" també declara persona "non grata" el reu Felip VI.

Altres mocions aprovades

Durant el ple, també s'ha aprovat sengles mocions per exigir la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart –que han defensat de viva veu representants de l'ANC i Òmnium Cultural durant la sessió–, una moció de suport a la independència  –amb el vot en contra del PSC i Olot en Comú absent del ple– i una altra, per unanimitat, de defensa de l'educació com a eina de cohesió.
Arxivat a