La UdG i la Vall d’en Bas signen un conveni de col·laboració en matèria de patrimoni cultural i natural

Amb l'objectiu de potenciar la col·laboració, la innovació i la transmissió del coneixement entre ambdues institucions

El director científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, Josep Vila (a l'esquerra), i l’alcalde de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, van signar ahir aquest conveni de col·laboració.
El director científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, Josep Vila (a l'esquerra), i l’alcalde de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, van signar ahir aquest conveni de col·laboració. | @campuspatrimoni
Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:07h
L’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la Universitat de Girona, a través de Can Trona (Centre de Cultura i Natura) i el Campus Patrimoni Cultural i Natural, van formalitzar ahir un acord per desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de coneixement, valorització, conservació, difusió, ús i gestió del patrimoni cultural i natural. El conveni, que tindrà una durada prorrogable de 2 anys, és responsabilitat del director Científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, Josep Vila, així com de l’alcalde de l’Ajuntament de La Vall d’en Bas, Lluís Amat.

Els objectius plantejats en aquest conveni són l’assessorament, per part del Campus Patrimoni Cultural i Natural, en l’elaboració del Pla Director de Can Trona, la realització d’un pla de treball, calendari i accions a dur a terme; la realització de dinàmiques de treball amb estudiants, el desenvolupament de projectes pedagògics interdisciplinaris i aplicats, així com una col·laboració estable en la docència del Màster en Patrimoni de la UdG, tot realitzant activitats docents del màster en escenaris de La Vall d’en Bas, creant beques per subvencionar la matrícula del Màster, promocionant els treballs de final de màster connectats al patrimoni cultural i natural de La Vall d’en Bas i a les institucions que el gestionen, creant places per a estudiants en pràctiques a les institucions culturals de La Vall d’en Bas i permetent activitats acadèmiques pròpies a Can Trona.
 

La signatura del conveni va tenir lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG. Foto: @campuspatrimoni


La Vall d'en Bas és un territori ric en natura i en cultura, un espai singular on sobreviu un paisatge cultural de primer ordre, un entorn magnífic on poder desenvolupar projectes. Can Trona i l'Ajuntament de Vall d'en Bas oferiran al Campus un entorn on poder desenvolupar projectes i unes infraestructures que cobreixin les necessitats que n'emanin. També, tot un ventall de possibilitats i col·laboracions en matèria d'exposicions i desenvolupament sostenible en un marc paisatgístic de primer ordre. L'Ajuntament de la Vall d'en Bas també oferirà una beca total per a cursar els estudis del Màster en Patrimoni.