Pau Capell i Àngels Centelles nous campions de l'Ultra de l’Alta Garrotxa

Aquest cap de setmana Oix ha viscut la consolidació de la Trepitja Garrotxa Solidària en la seva quarta edició | Isaac Riera i Àngels Centelles es proclamen campions de Catalunya de curses d’ultraresistència

Tot i guanyar àmpliament l'Ultra de la Trepitja Garrotxa, Pau Capell no es va poder proclamar campió de Catalunya de curses d'ultraesistència perquè no està federat.
Tot i guanyar àmpliament l'Ultra de la Trepitja Garrotxa, Pau Capell no es va poder proclamar campió de Catalunya de curses d'ultraesistència perquè no està federat. | Josep Maria Montaner.
Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:28h

Isaac Riera s'ha proclamat nou campió de Catalunya de curses d'ultraresitència després de fer segon a la cursa d'Oix. Foto: Josep Maria Montaner.


Aquest cap de setmana Oix ha rebut l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot en benefici a la Fundació Albert Bosch (Noel Alimentària), un esdeveniment solidari que definitivament es consolida dins el món de les ultres i les trails.

La prova reina de la Trepitja Garrotxa és l’ultra i té una distància de 110 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 5.400 metres que cal fer en menys de 28 hores. Amb sortida i arribada a l’acollidora població d’Oix, el recorregut de l’ultra permet conèixer la subcomarca de l’Alta Garrotxa en tots els seus límits. Des de Sadernes, Sales de Llierca i Beuda al sud; per l’est les Garrotxes d’Empordà; la ratlla de França pel nord; i per l’oest, una petita part de la Vall de Camprodon. En aquesta edició es manté el recorregut en sentit invers, igual que l’any passat i la ITRA (International Trail Running Association) l’ha tornada a valorar amb la màxima puntuació: 5 punts, que molts corredors desitgen per sumar puntuació per a la UTMB (Ultra Trail del Montblanc).

En la quarta edició d'aquesta cursa, l’esdeveniment ha tingut diverses opcions que es repartien al llarg del cap de setmana: dissabte, a les 7  del matí, es donava el tret de sortida a l'Ultra, amb 110 km i un total de 100 participants. L’atleta Pau Capell ha estat el gran protagonista de la quarta edició de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa. El corredor de San Boi de Llobregat, un dels primeres espases de l’escena de les curses d’ultraresistència internacionals, ha encapçalat l'ultra des dels primers compassos. Fins a Beget, quilòmetre 40 de cursa, Isaac Riera li ha aguantat el ritme, però a partir d’allà Capell ha pujat de revolucions i al  seu pas per Coll de Boix ja li treia 20 minuts a Riera. Capell ha creuat la línia de meta, instal·lada a Oix, amb un temps de 12 hores i 13 minuts i s’ha proclamat guanyador de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, rebaixant el temps absolut de la prova en 1 hora 49 minuts. El de Sant Boi no ha pogut aspirar al títol del campionat de Catalunya perquè no disposa de llicència federativa. A l’arribada confessava que “la cursa ha sigut molt dura, un puja baixa constant, molta pedra”. Se situava en segona posició el corredor Isaac Riera, que arribava a la meta amb 13 hores i 8 minuts i s’adjudicava el títol de campió de Catalunya de curses d’ultraresistència; “He gaudit molt de la cursa. Fins a Beget hem anat junts el Pau Capell i jo. El Pau anava fort i allà m’ha deixat enrere, i he decidit fer la meva cursa”, ha comentat Riera. En tercera posició, i amb un temps de 13 hores 42 minuts, arribava el corredor Marc Solé, que esdevenia sots campió, amb un temps de 13 hores 42 minuts.
 

Àngels Centelles va ser primera a l'Ultra i aconsegui el campionat de Catalunya d'ultraresistència. Foto: Josep Maria Montaner.


En la categoria femenina Àngels Centelles es proclamava guanyadora amb 16 hores i 48 minuts i també campiona de Catalunya en la modalitat. Montserrat Sisteré ha estat la subcampiona de Catalunya, amb 19 hores 9 minuts. Al tercer calaix del podi hi ha pujat Sílvia González, marcant un temps de 20 hores 27 minuts.

En la categoria d’equips només tres parelles han aconseguit puntuar per al campionat català. El títol del campionat de Catalunya de curses d’ultraresistència per equips se l’ha emportat la sòlida parella formada per Jaume Folguera i Salvador Vilalta. Han fet un temps de 16 hores i 51 minuts. Els subcampions de Catalunya han estat David Vallverdú i Pedro Gutiérrez. La parella de Tarragona ha marcat un temps de 18 hores i 58 minuts. La tercera plaça ha estat per als corredors locals Jordi Guitart i Ivan Martin, del CE Olot.