Divendres es presenta el documental «Dones de la Vall II» a Can Trona

Aquest treball, signat pel fotògraf i realitzador Martí Albesa, és el segon d'una trilogia i se centra en l’entorn físic i les comunicacions

Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:49h
El projecte documental «Dones de la Vall d'en Bas» vol ser un reconeixement a les dones rurals d'aquest territori.
El projecte documental «Dones de la Vall d'en Bas» vol ser un reconeixement a les dones rurals d'aquest territori. | Xavier Borràs.
Aquest divendres, 20 d'octubre, a les vuit del vespre, es presenta a Can Trona un documental llargament esperat, Dones de la Vall II. El marc físic i les comunicacions –en el marc de la 7a Mostra de Cinema Etnogràfic–, que ha muntat i editat el jove fotògraf olotí de NacióDigital  Martí Albesa (1988).

Per segon any consecutiu la sessió organitzada a Can Trona (Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas), posa a l’epicentre les dones de la Vall d’en Bas. Enguany, al voltant del tema de l’entorn físic i les comunicacions. Al llarg del segle XX la Vall d’en Bas ha estat protagonista de molts canvis en la seva comunicació, propiciats per les necessitats de la gent que hi viu, la seva explotació i l’evolució de la població de la Garrotxa. Aquests canvis com la parcel·lació del territori, el túnel de Bracons o la desaparició del tren d’Olot han significat també canvis en els costums i vida de la gent que l’habita.

El projecte documental Dones de la Vall d'en Bas –desenvolupat per Can Trona CCN i l'Ajuntament de la Vall d'en Bas–, vol ser un reconeixement a les dones rurals, les de la Vall i les de Catalunya en general. L'any passat ja es va emetre és el primer documental de la trilogia, que reflexiona sobre la vida a pagès i el paper de la dona en la masia.