Fira del Dibuix

VÍDEO Ja es pot veure el documental «Memòries de la Fira del Dibuix»

per Redacció, 19 d'octubre de 2017 a les 13:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Coincidint amb la Fira de Sant Lluc es presentà el passat 15 d'octubre, a la plaça Clarà, el documental Memòries de la Fira del Dibuix, que repassa els seus seixanta anys d’història. El documental, produït per l’Institut de Cultura d’Olot i realitzat per Zeba Produccions, ara ja es pot veure en obert, com podeu comprovar aquí damunt mateix,

El documental Memòries de la Fira del Dibuix d'Olot fa un repàs històric de les més de sis dècades de Fira, des dels primers anys marcats per l'esperit bohemi de Ramon Barnadas, passant pel boom de la pintura als setanta i fins arribar als temps actuals, quan es planteja seriosament la seva vigència. Però va més enllà i aprofita per descobrir l'ambient artístic a la ciutat de l'última meitat de segle recordant, per exemple, l'emblemàtic Cràter d'Art de Josep M. Mir Mas de Xexàs, l'aparició d'artistes trencadors i crítics, com l'Olot Temps de ruptura, o la importància dels Tallers de Sants i de l'Escola de Belles Arts.Com tots els documentals de la sèrie Memòries de... el treball està basat en entrevistes a una quinzena de persones que han viscut tant des de dins com des de fora la Fira del dibuix.

La Fira del Dibuix d’Olot va aparèixer fa més de seixanta anys. La que va néixer d'una forma més o menys espontània i amb caràcter festiu el dia de Sant Lluc, patró dels pintors, va esdevenir als anys setanta i vuitanta, enmig de la "bombolla de la pintura", en un referent arreu de Catalunya. Aquest any, la Fira del Dibuix ha encetat un nou camí canviant de data i proposant un nou format.

 

Participació