La Fira de Sant Lluc a Olot, un oasi de cultura i il·lusió després de la tensió

Milers de visitants vinguts d'arreu gaudeixen un dissabte esplèndid, amb tota mena de propostes per a tothom

A la Fira del Dibuix, enguany sota els porxos de la plaça Clarà, el formiguer humà ha estat constant.
A la Fira del Dibuix, enguany sota els porxos de la plaça Clarà, el formiguer humà ha estat constant. | Foto: Martí Albesa.
14 d'octubre del 2017
Actualitzat el 16 d'octubre a les 7:16h

Els gegants, en trobada multitudinària, i la cercavila no han faltat durant la tarda. Foto: Martí Albesa.


Després dels intensos dies viscuts arreu del país, la Fira de Sant Lluc, iniciada aquest dissabte a Olot, ha estat, és encara, com un oasi de pau, de cultura viva, d'alegria per a petits i grans; un bàlsam de ciutadania per carregar forces pels incerts temps que potser han de venir…

Milers de persones, des de primeres hores del matí –els aparcaments del Mercat i del Firal n'han donat bon compte, a vegades penjant-hi el cartell de "Complet"–, es desplacen pels carrers vius i acolorits aquests dies de la capital garrotxina per gaudir de la multitud de propostes que cada any són més i més visitades: la Fira del Dibuix, sota els porxos d'ambdues bandes de la plaça Clara, ha esdevingut un formiguer de curiosos, aficionats i dibuixants i pintors d'antiga arrel o de nova fornada; les parades d’artesania, les activitats familiars, una fira de col·leccionisme de figures de Playmobil, la 8a Fira del Vehicle d’Ocasió, la Fira del Disc, la Fira d’Entitats.
 

La fira de col·leccionisme de figures de Playmobil ha estat un gran pol d'atracció. Foto: Martí Albesa.


També els gegants s'han trobat i han fet cercavila i, a més a més, durant tot el cap de setmana els museus d’Olot obren les seves portes amb entrada gratuïta.

Que més es pot demanar? Doncs, sí, més, perquè demà tot continua i s'amplifica, amb més propostes, com la 8a Trobada de puntaries al carrer Major, els comerços oberts durant el matí…, el tres en ratlla hum+a, el dinar popular a la plaça Major amb les entitats d'ecnomia solidària… En suma, un munt d'activitats on triar i remenar i distendre's de tot allò que ha afligit tants i tants milers de ciutadans aquests dies.

Això sí, la fira ramadera –que és a l'origen d'aquesta celebració des de l'any 1315–, enguany se celebrarà el 18 d’octubre i se situarà la plaça de braus de la ciutat. A l’interior i al costat de la plaça, s'hi podrà veure bestiar boví, oví, cabrum i equí, a més d'una exposició agrícola i forestal i parades relacionades amb el món agrícola. El mateix dia al sector del Firalet, plaça Balmes i carrers adjacents hi haurà el mercat extraordinari de roba.
Arxivat a