Fira de Sant Lluc

VÍDEO «Memòries de la Fira del Dibuix» s'estrena a Olot el 15 d'octubre

Coincidint amb la Fira de Sant Lluc es presentarà en una carpa a la plaça Clarà a les 12 h

per Redacció, Olot | 5 d'octubre de 2017 a les 17:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Coincidint amb la Fira de Sant Lluc es presentarà el documental Memòries de la Fira del Dibuix, que repassa els seus seixanta anys d’història. El documental, produït per l’Institut de Cultura d’Olot i realitzat per Zeba Produccions, es presentarà el diumenge 15 d’octubre, a les 12 h, a la carpa que s’ubicarà a la plaça Clarà.


El documental Memòries de la Fira del Dibuix d'Olot fa un repàs històric de les més de sis dècades de Fira, des dels primers anys marcats per l'esperit bohemi de Ramon Barnadas, passant pel boom de la pintura als setanta i fins arribar als temps actuals, quan es planteja seriosament la seva vigència. Però va més enllà i aprofita per descobrir l'ambient artístic a la ciutat de l'última meitat de segle recordant, per exemple, l'emblemàtic Cràter d'Art de Josep M. Mir Mas de Xexàs, l'aparició d'artistes trencadors i crítics com l'Olot Temps de ruptura o la importància dels Tallers de Sants i de l'Escola de Belles Arts.

Com tots els documentals de la sèrie Memòries de... el treball està basat en entrevistes a una quinzena de persones que han viscut tant des de dins com des de fora la Fira del dibuix.


La Fira del Dibuix d’Olot va aparèixer fa més de seixanta anys. La que va néixer d'una forma més o menys espontània i amb caràcter festiu el dia de Sant Lluc, patró dels pintors, va esdevenir als anys setanta i vuitanta, enmig de la "bombolla de la pintura", en un referent arreu de Catalunya. Aquest any, la Fira del Dibuix enceta un nou camí canviant de data i proposant un nou format.

El documental, d’uns 40 minuts de durada, es presenta el diumenge 15 d’octubre a les 12 h a la carpa que s’ubicarà a la plaça Clarà i tot seguit es penjarà a internet perquè tothom pugui visualitzar-lo gratuïtament.

 

Participació