Esquerra lamenta l'actitud del PSC a Olot durant les darreres setmanes

En el mateix comunicat, dóna la gràcies als Olotins per defensar el referèndum

Anna Barnadas, amb altres tres regidors del grup municipal d'ERC, durant el darrer Ple de l'Ajuntament d'Olot.
Anna Barnadas, amb altres tres regidors del grup municipal d'ERC, durant el darrer Ple de l'Ajuntament d'Olot. | Foto: Xavier Borràs.
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:40h
Els regidors Grup Municipal dEsquerra Republicana de Catalunya a Olot (Anna Barnadas, Josep Quintana, Clara Casanovas, Lluís Junca i Manel Mitjà) han fet públic un comunicat en què alhora que volen agrair “públicament als olotins i olotines” que participessin en massa el passat diumenge 1 d'octubre perquè es pogués votar a la ciutat en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, també blasmen públicament “l’actitud del Partit dels Socialistes de Catalunya d'Olot i en especial del seu portaveu aquest darrers dies”, en clara referència a Josep Guix.

“Fa dies que l’Estat espanyol ha creuat una línia vermella, la del terror, la violència i la por i creiem que o bé ho denuncies o n’ets còmplice”, afegeix el comunicat que lamenta profundament “l’absència pública del PSC i del seu portaveu per acompanyar a declarar el nostre l'Alcalde davant d'una citació il·legal de la Fiscalia. Que no defensessin públicament als nostres joves i els equips directius dels instituts de la ciutat davant dels atacs furibunds i mentides de grans mitjans de comunicació espanyols acusant-los d'adoctrinament i manipulació, sobretot tenint en compte que la regidoria d'educació de la ciutat recau en el PSC i dos dels seu regidors son professors d'instituts d'Olot. Que no hagin denunciat els atacs violents sobre gent pacífica, gent gran i nens que s'estaven produint a diverses ciutats catalanes el diumenge 1-0 mentre milers d'olotins posaven en perill la seva integritat física per fer-ho. Que no hagin contradit públicament les declaracions del lider del PSOE acusant com el primer culpable dels actes violents de diumenge al President Puigdemont en comptes de demanar públicament la dimissió del Sr Rajoy”.

Per als republicans olotins, això ja no va només d'independència, “sinó de defensar la llibertat i la democràcia que està en perill davant d'un Estat espanyol amb actituds feixistes. Primer van contra els sobiranistes, però després aniran contra la resta”, conclou el comunicat.




 
Arxivat a