El delta de l’Ebre tindrà un mirador garrotxí del despatx de Vergés i Cusidó

El despatx olotí Arnau Estudi d’Arquitectura guanya el concurs d’idees per construir el mirador de la punta de la Banya, al Parc Natural del Delta de l’Ebre

Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:49h
El projecte d'Arnau Estudi d'Arquitectura planteja un amuntegament de sal que estableix un diàleg amb les Salines de la Trinitat.
El projecte d'Arnau Estudi d'Arquitectura planteja un amuntegament de sal que estableix un diàleg amb les Salines de la Trinitat.
Titulada "Lo port de la sal", la proposta d’Arnau Vergés i Jordi Cusidó, no preveu la construcció de cap mena d’edifici sinó que planteja un amuntegament de sal que estableix un diàleg amb les Salines de la Trinitat i, alhora, dóna la benvinguda a la Punta de la Banya. Es tracta d’un turó de poca alçada, de tan sols uns quatre metres, però l’ascensió al seu punt més alt permet tenir una perspectiva incomparable del Parc Natural del Delta de l’Ebre.
 

Una recreació aèria del projecte arquitectònic.


La proposta olotina ha estat escollida d’entre 31 per part d’un jurat integrat per representants del Parc, entitats de les Terres de l’Ebre i el Col·legi d’Arquitectes. El jurat ha valorat que la proposta aprofita i integra els accidents topogràfics existents així com la bellesa plàstica, l’accessibilitat, la viabilitat i racionalitat del projecte i la capacitat de regeneració i reversibilitat.  

Es preveu que la nova instal·lació estigui enllestida el 2018.

 
Arxivat a