La Garrotxa aturarà totes les vies d'entrada i sortida en la vaga general

La idea ha sorgit durant la celebració d'una assemblea conjunta de la CUP i la CNT a Olot | Es consensuarà altres accions amb l'ANC, Òmnium i entitats i moviments de la comarca

La CUP i la CNT han convocat una assemblea aquesta tarda a Olot per organitzar la vaga d'aquest dimarts a la comarca.
La CUP i la CNT han convocat una assemblea aquesta tarda a Olot per organitzar la vaga d'aquest dimarts a la comarca. | Xavier Borràs.
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:30h
En una nodrida assemblea celebrada aquesta tarda a la plaça Colon, a Olot, conjunta entre la CUP i la CNT, s'ha començat a dissenyar les accions que es portaran a terme aquest dimarts durant la celebració de la vaga general de caire polític que se celebrarà arreu de Catalunya.

Entre les accions proposades i que compten amb un ampli consens destaca el tall de les vies d'entrada i sortida de la Garrotxa, inclòs el túnel de Bracons, per evitar l'arribada de les forces policíaques espanyoles, tal com han informat altres comarques, com la Cerdanya, Osona, el Berguedà, el Vallès Oriental, etc.

També, s'ha parlat del cas d'una cadena de supermercats, recentment implantada a Olot amb dues grans superfícies –l'una al mateix Mercat municipal, l'altra a tocar del camp de futbol–, ja que es té notícia que l'empresa ha amenaçat els treballadors que si fan vaga ja no cal que tornin l'endemà, tal com la mateixa CNT d'Olot ha fet saber.
Tant les escoles, instituts, administracions, fàbriques, xarxes d'empresaris, clubs esportius, etc., han mostrat suport unànime a vaga general de demà, amb què s'espera que tota activitat quedarà aturada.

A les 17:00 h hi ha prevista una manifestació convocada per l'Assemblea per a la protecció del referèndum a Olot, amb sortida des de la plaça Major, que s'ajuntarà posteriorment a la concentració prevista a les 19:00 h davant de l'Ajuntament de la capital garrotxina. L'etiqueta a les xarxes socials per a les accions de demà serà #Aturem Garrotxa.