VÍDEO La Vall d’en Bas ja celebra haver votat el referèndum d’independència

Davant la possibilitat imminent que es presenti la policia, ja han salvaguardat les urnes | Amb gairebé el 90% de la població que ja ha exercit el dret a vot sense dificultats

La música popular anima la cua per votar a Sant Privat d'en Bas
La música popular anima la cua per votar a Sant Privat d'en Bas | Xavier Borràs.
01 d'octubre del 2017
Actualitzat el 04 d'octubre a les 18:39h
La Vall d’en Bas ja celebra haver votat el referèndum d’independència de Catalunya amb música tradicional i popular. Bressol dels remences i amb una història que es remunta al segle X, aquest municipi de la Garrotxa ensenyorit pel Puigsacalm (1.515m), aplega els pobles de Joanetes, Hostalets d’en Bas, el Mallol, la Pinya, Puigpardines, Sant Esteve d’en Bas i Sant Privat d’en Bas.

Si més no a Sant Privat d'en Bas, aquesta tarda, mitja cobla de l’Amargant ha animat amb musica tradicional i popular la gent mentre feia cua, que no ha decaigut en tot el dia, no endebades a tres quarts de 6 de la tarda ja s’arribava al 80% de participació. NacióGarrotxa també ha estat testimoni de l'animació que es viu a Joanetes o als municipis de Les Preses i Riudaura.
 

Un taller de ioga a mig matí per agafar forces a la sala del teatre de les Escoles Velles. Foto: Xavier Borràs.


Ben de matí, un gruix important de vilatans de Sant Privat s’han trobat davant les Escoles Velles del poble, lloc habitual de votació, per defensar l’obertura del col·legi electoral. Durant tota la jornada han estat acompanyats per una parella de mossos motoritzats, als quals se’ls ha nodrit durant el dia, ja que no duien res per a menjar. A la seu electoral, a més de la votació, tant a dins com a fora s’hi han fet tallers diversos (ioga, escasc) a més de graellades de carn, begudes i animació per als infants.

La intenció dels concentrats és mantenir-se fins a l’últim minut al lloc per protegir les urnes.
 

Tothora hi ha hagut gent concentrada davant del col·legi electoral. Foto: Xavier Borràs.