La voluntat popular per votar el dia de referèndum s'imposa arreu a la Garrotxa

A Olot funciona el sistema de cens universal a totes les meses electorals | A la Vall d'en Bas, de mica en mica, també es pot votar sense problemes | La presència dels Mossos d'Esquadra és discreta i no violenta

Els primers a votar han estat la gent gran arreu de les meses al territori.
Els primers a votar han estat la gent gran arreu de les meses al territori. | Xavier Borràs
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:56h
A la comarca de la Garrotxa milers de ciutadans poden exercir el seu dret a vot arreu dels col·legis electorals que s’han constituït a les 8 del matí. A la capital comarcal, a Olot, de mica en mica ha arrencat el sistema telemàtic de cens universal i actualment es pot votar sense problemes, igual com, de mica en mica i amb paciència, ocorre a les altres poblacions.

Des de primera hora de la matinada els voltants dels col·legis electorals s’han omplert de gent, que ha organitzat esmorzars populars i tota mena d’activitats per passar la jornada en família i amb els amics i coneguts.
 

A Olot ja es pot votar arreu sense cap problema. Foto: Foto: Martí Albesa.


L’ambient general és d’il·lusió, de calma tensa davant possibles actuacions policíaques, per bé que la presència, fora dels llocs de votació, dels Mossos d’Esquadra és discreta i no violenta.

Segons informacions oficials, a la comarca hi han arribat 12 furgonetes de la Guàrdia Civil, però de moment no han actuat enlloc.

Festa democràtica a la Vall d’en Bas

A Sant Esteve, Els Hostalets, Joanetes, Riudaura, Sant Privat…, les votacions es mantenen sense entrebancs i amb entusiasme creixent entre els votants, que es mantenen al lloc després d’exercir el seu dret.

A tots els llocs de votació, així que s'ha normalitzat el sistema informàtic s'ha fet un passadís entre la gent concentrada perquè la gent gran fossin els primers votar, especialment els qui tenien dificultats (corsses, cadires de rodes, etc.), enmig dels aplaudiments i la viva emoció de tothom.
 

A les Escoles Velles de Sant Privat d'en Bas a primera hora del matí. Foto: Xavier Borràs.

 

Cua per votar a les Escoles Velles de Sant Pruvat d'en Bas, a la Vall d'en Bas. Foto: Xavier Borràs.