VÍDEO L'espectacular transformació de «La Càrrega», de Ramon Casas, en una urna

Va ser una iniciativa del Col·lectiu d'Artistes de la Garrotxa

La transformació de l'obra de Ramon Casas en una urna per al referèndum.
La transformació de l'obra de Ramon Casas en una urna per al referèndum. | ACN.
Redacció
29 de setembre del 2017
Actualitzat el 04 d'octubre a les 9:43h

El Col·lectiu d'Artistes de la Garrotxa va fer aquest dijous una performance a favor de l'1-O basant-se en el famós quadre de grans dimensions "La càrrega", de Ramon Casas. Aquesta obra, de principis del segle XX, representa un guàrdia civil dalt d'un cavall que és a punt de passar per sobre d'un dels revoltats en una protesta. Està exposada al Museu de la Garrotxa, a l'edifici l'Hospici on es va fer aquest dijous al vespre la representació.

Es van necessitar 140 voluntaris per fer-ho possible, i els artistes van realitzar una crida per aconseguir-los durant la jornada d'ahir. Els participants només van tenir una hora per assajar, i a les vuit del vespre es van obrir les portes de l'edifici perquè el públic pogués entrar a veure la representació des de les galeries dels dos pisos de dalt. 

L'acte, pensat per veure's en perspectiva, va ser titulat "Davant la repressió, les urnes", i després de l'actuació, que va durar uns deu minuts aproximadament, es va fer una encartellada popular davant de la seu d'Òmnium Garrotxa.
 
Arxivat a