referèndum

Indignació i condemna per l'editorial d'«El Mundo» contra els estudiants olotins

En l'escrit «Los niños de Olot, imagen del adoctrinamento» s'hi afirma que la manifestació d'estudiants del passat dimarts 21 de setembre «recorda els règims totalitaris europeus que utilitzaven les aules per a l’adoctrinament»

per Redacció, Olot, 27 de setembre de 2017 a les 13:11 |
L'editorial del diari espanyol «El Mundo» no ha fet sommoure un mil·límetre el capteniment del món educatiu olotí, tot i la indignació que ha provocat. | Foto: Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Indignació i condemna unànime en el sector educatiu olotí després de conèixer-se l'editorial del diari espanyol El Mundo del passat 22 de setembre, que sota el títol "Los niños de Olot, imagen del adoctrinamento", afirmava que la imatge dels nens "que fueron de la mano de sus profesores a la manifestación de ayer en Olot nos retrotrae a episodios dramáticos de la historia europea, cuando los regímenes totalitarios utilizaban las aulas para el adoctrinamiento de las futuras generaciones".

Segons Ràdio Olot, Joan Serra, tècnic responsable del procés d’escolarització a Olot, ha deixat clar que la ciutat és modèlica en l’àmbit educatiu: “La comunitat educativa olotina és modèlica i de bon fer. Que diguin que Olot és un lloc on s’adoctrina, supera uns límits que els professionals no podem admetre”. Joan Serra porta més de trenta anys vinculat en el món educatiu i assegura que no hi ha conflictes a Olot. Diu que “aquells que els vulguin crear, menteixen”. Segons Serra, El Mundo està cometent un greu atac al col·lectiu de professors i reclama que el regidor d’Ensenyament d’Olot surti públicament a condemnar l’article.


Per bé que l’Ajuntament d’Olot s'ha refermat en el suport al manifest dels instituts que rebutjava el contingut de l’editorial d’El Mundo contra el model educatiu de la ciutat, el regidor d’Ensenyament no n'ha fet declaracions.

De fet, els tres instituts d’Olot i l’Escola d’Art d’Olot encara mantenen al seu web el manifest on s’explica que la concentració d’estudiants del passat dijous no va estar promoguda des dels centres educatius sinó que va ser una mobilització promoguda pels alumnes. La carta la signen els quatre directors (com es pot veure aquí sota en la qua va adreçar l'IES Montsacopa).
 

Carta enviada a les famílies pels directors dels instituts d'ESO d'OLot.

 

Participació