La Fira de Sant Lluc d'enguany ve carregada de nous indrets i propostes

Se celebrarà a Olot el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre i el dimarts 18 | Les obres del Firal i l'alliberament de la plaça de Braus, traslladaran el Mercat d'artesania o la Fira ramadera a altres llocs | S'incorpora una fira de figures de Playmobil | La penya Almogàvers celebrarà el 20è aniversari amb una trobada gegantera

Aquest matí , amb l'acalde al capdavant, s'ha presentat les novetats de la Fira de Sant Lluc.
Aquest matí , amb l'acalde al capdavant, s'ha presentat les novetats de la Fira de Sant Lluc. | Foto: Martí Albesa.
25 de setembre del 2017
Actualitzat el 29 de setembre a les 2:11h
La Fira de Sant Lluc 2017 estrena enguany nous indrets per a diverses activitats, tal com s'ha afirmat aquest matí durant la presentació que se n'ha fet. La presentació ha tingut lloc a la plaça Campdenmàs i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Josep M. Corominas, el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, Jordi Ferrer i Anna Domènech, de la Penya Almogàvers Garrotxins, Estel Muntada, tècnica del CASG, i Josep Maria Ginebreda, responsable de la Fira ramadera.

A més dels actes de Sant Lluc, també s’ha fet conèixer la nova imatge de la Fira, en què tant el cartell com el programa d’actes de la Fira s’inspiren en la tradició artística i en la Fira del Dibuix d’Olot. [Podeu consultar la programació de la Fira de Sant Lluc a www.turismeolot.cat.]

D'entrada, les obres de remodelació del Firal han fet canviar de lloc el Mercat d'artesania que, habitualment, s'instal·lava al passeig d'en Blai, i que durant el cap de setmana del 14 i del 15 d'octubre es traslladaran al carrer dels Sastres. També, hi haurà canvi de lloc per a la Fira ramadera, que el 18 d'octubre tornarà a la plaça de braus i tant a l'interior com al costat de la plaça s'hi podrà veure bestiar boví, oví, cabrum, equí i aviram, a més d'una exposició agrícola i forestal i les parades relacionades amb el món agrícola i bosquetà. El mateix dimarts, al sector del Firalet, plaça Balmes i carrers adjacents hi haurà un mercat extraordinari de roba.

Les activitats familiars de Sant Lluc, també tindran un nou escenari; així, dissabte 14, a la tarda, a la plaça Campdenmàs hi haurà el concert de Damàris Gelabert i, diumenge 15, al mateix espai, el grup Parranda oferirà l'espectacle "Gresca Fresca".

Novetats: de figures de Playmobil, Trobada gegantera, canvi de dia de la Fira de Dibuiix

Per rimera vegada, Sant LLuc incorpora una Fira de col·lecionisme de figures de Playmobil. Es farà a la plaça del Mig el cap de setmana del 14 i del 15 d'octubre.

Quant a la resta de programació es manté la 8a Fira del Vehicle d'Ocasió al Firalet, la Fira del Disc a les voltes de la plaça Clarà, la Fira d'Entitats a la plaça Major, que comptarà amb la participació d'una vintena de grups i associacions de la comarca; i, igualment, hi haurà una Trobada gegantera, organitzada pels Almogàvers Garrotxins, per commemorar el 20è aniversari de la penya, a més de la tradicional Trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa.

Una altra de les novetats d'enguany és que la Fira de Dibuix tindrà lloc dissabte 14 d'octubre. El Patronat ha decidit traslladar la Fura a aquest dia, més pròxim a sant Lluc, i incorpora novetats al certamen, que arriba ja a la 62a edició. Efectivament, aquest any, els artistes que han volgut participar-hi ho han de fer per selecció, tot fent arribar llurs sol·licituds al Patronat que, després de la selecció corresponent,està tancant el llistat d'artistes que exposaran les obres sota les voltes de la plaça Clarà.

Sant Lluc també estrena imatge i el programa d'actes de la Fira s'inspira en la tradició artística i en la Fira del Dibuix d'Olot..

Podeu consultar la programació al detall en el web www.turismeolot.cat.

Presentació de la Fira de Sant Lluc 2017 / NacióGarrotxa. (15:18).
 

Aquest és el cartell d'enguany de la Fira de Sant Lluc.



 
Arxivat a