S'obre el termini de candidatures per als Premis 100% Emprenedors

En el transcurs de les quatre edicions anteriors els Premis 100% Emprenedors han rebut 68 projectes

Foto de grup dels premiats en l'edició de 2016.
Foto de grup dels premiats en l'edició de 2016. | Foto: @olotuit
Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:54h
Aquest dimarts 19 de setembre s'obre el termini de presentació de projectes per als Premis 100% Emprenedors. El lliurament dels premis, que enguany arriben a la 5a edició, serà l’acte de cloenda de la Setmana de l’Emprenedoria, que se celebrarà del 20 al 24 de novembre.

L’Ajuntament d’Olot convoca la 5a edició dels Premis que tenen com a objectiu la dinamització i promoció de l'esperit emprenedor i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, a través de DinàmiG, els Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram organitza aquesta iniciativa, que compta amb el suport del setmanari La Comarca, Olot Televisió, Ràdio Olot i Secot i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació de Girona.

Els Premis 100% Emprenedors consten de dues categories:

- Premi Jove Empresari/Empresària per a l’empresari/ària garrotxí/na de menys de 45 anys amb una trajectòria empresarial destacada. Els candidats són proposats per l’associació Joves Empresaris de la Garrotxa.

- Premi Emprenedor amb un primer guardó atorgat per l’Ajuntament d’Olot i un segon concedit pel Consell Comarcal de la Garrotxa, al projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement. El primer premi està dotat amb 3.000 euros i el segon obtindrà 1.500 euros, més el suport al seu projecte. Els guardonats rebran assessorament en l'àmbit econòmic i financer. També difusió a través dels mitjans de comunicació que donen suport als premis i, en funció del projecte, tenir un mentor per part d'una empresa de la comarca.

En aquesta modalitat poden presentar-se totes aquelles persones que hagin iniciat una activitat empresarial o tingui previst iniciar-la a la Garrotxa entre l’1 de gener de 2015 fins a 31 de desembre de 2017, bé sigui com a persona física o com a persona jurídica, que compleixin els requisits marcats a les bases que es poden consultar a la pàgina web dels premis www.premis100x100emprenedors.cat

L’empresa Innova Didàctic, encapçalada per Toni Moreno, va ser la guanyadora de l'anterior convocatòria dels Premis 100% Emprenedors. Gilles Patrick amb el seu projecte Knobloch Strings va ser el guanyador del segon premi mentre que l'accèssit es va concedir a la jove Laura Nogareda. El Premi Jove empresari va ser per Jordi Ginabreda Ferrés, i també es va donar un reconeixement a la Cooperació Empresarial a les empreses Russet i Masoliver pel seu projecte comú Gin Volcànic.

En el transcurs de les quatre edicions anteriors els Premis 100% Emprenedors han rebut 68 projectes. El termini de presentació de candidatures per l’edició d’enguany, s’inicia el dimarts 19 de setembre i finalitza el dimarts 31 d’octubre moment a partir del qual es valoraran i seleccionaran els millors projectes. El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 24 de novembre a les 19h a la Sala Torín. L'acte serà la cloenda de la Setmana de l’Emprenedoria que aquest any celebrarà la seva tercera edició, del 20 al 24 de novembre.

Els Premis 100% Emprenedors és una eina més d’ajuda a les persones que decideixen crear el seu propi negoci, donant-los assessorament, reconeixement i visibilitat. Des del Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament d’Olot i fins a 31 d’agost, s’han atès 162 persones que s’hi ha dirigit per primera vegada. En total, pel servei han passat un total de 400 persones que han vingut i s’han beneficiat dels diferents serveis i assessoraments personalitzats que es realitzen.
 
El perfil de la persona atesa continua estant entre la franja  dels 26 i 45 anys, el percentatge de dones és superior al d’homes, un 57%, enfront al 47%, i  un 73 % de les persones emprenedores que utilitzen el servei tenen estudis superiors i  el 63% són treballadors en actiu  que decideixen crear el seu propi negoci, essent en general dades positives que fan preveure un bon futur per l’emprenedoria de la ciutat.
 
 
[Per a més informació, podeu consultar la pàgina web www.premis100x100emprenedors.cat o bé posar-vos amb contacte amb DINAMIG al telèfon 972260152 extensió 1 o mitjançant el correu electrònic [email protected].]