El batlle d'Olot rep la citació de fiscalia per a declarar aquest dijous

Quatre exbatlles de la ciutat per CiU envien una carta de suport a Corominas pel que consideren un fet "molt greu"

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas.
L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas. | Foto: ACN.
Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:19h
La fiscalia ha citat a declarar l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), per haver signat el decret de cessió de locals per al referèndum de l'1 d'octubre. El també vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) haurà d'acudir aquest dijouys 21 de setembre al migdia al Palau de Justícia de Girona en qualitat d'investigat per un delicte de desobediència, prevaricació i malversació.

Corominas ho ha fet a conèixer a través del seu compte de Twitter, tot mostrant la citació, i acompanyant-ho del següent missatge
Suport d'exalcaldes

Fa al cas que tot just aquest dilluns, l'alcalde d'Olot va rebre una carta de suport dels exalcaldes de la ciutat per CiU –Joan Sala, Arcadi Calzada, Pere Macias i Isabel Brussosa–, on denuncien una "persecució judicial" per voler posar les urnes i qualifiquen el fet de "molt greu".

"Com a alcaldes que hem sigut de la ciutat d'Olot, no volem estar impassibles davant la citació que ha ordenat la Fiscalia General de l'Estat, en virtut del qual hauràs de comparèixer davant el fiscal en cap de Girona". Així comença la carta que els quatre exbatlles per CiU li han fet arribar a Josep Maria Corominas com a mostra de suport.

Qualifiquen de "molt greu" portar davant de la Justícia un càrrec electe "pel sol fet de comprometre's a fer possible l'exercici del dret a decidir per part dels olotins". I assenyalen que, com a catalans, no es poden acceptar les "amenaces" contra el Govern i el Parlament per complir amb "el compromís dels ciutadans" ni tampoc "tolerar el menysteniment cap a les institucions que representen" al poble. "Com a ciutadans del món només podem qualificar-ho com a una actuació impròpia d'un país europeu i inaudita en ple segle XXI", afegeixen.

Pel que fa a Josep Maria Corominas, afirmen sentir-se'n "molt orgullosos" perquè creuen que ha actuat i continuarà fent-ho amb "convicció i fermesa" tot dient que la manera de ser, "assenyada i prudent" respondrà a la voluntat de la ciutadania. "Et coneixem molt bé Mi. Te'n sortiràs tu i els olotins; ni aconseguiran doblegar-te ni, tampoc, apagar les nostres legítimes ànsies de llibertat", es diu al text.

I finalitzen la carta posant-se al seu costat i demanat-li que, quan declari davant de la fiscalia, ho faci amb la "saviesa de la raó i amb el ple convenciment" de tenir el suport i complicitat de milers de ciutadans.
 
Arxivat a