Del 7 al 10 de desembre torna Veus a Olot, el festival de grups vocals

Enguany omptarà amb 13 propostes, 4 dels quals són tallers de formació i masterclass

Michele Alderete del grup Gema 4 que participa del Veus, directora musical del programa de TV3
Michele Alderete del grup Gema 4 que participa del Veus, directora musical del programa de TV3 | @olotuit
Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat el 21 de setembre a les 10:36h
Del 7 al 10 de desembre, la veu serà de nou la protagonista a la capital de la Garrotxa amb, Veus, el Festival de Grups Vocals de Catalunya. El regidor de Promoció d’Olot, Estanis Vayreda, ha explicat que “Veus celebra la seva segona edició amb una programació pensada per al públic en general i amb una aposta per una programació de qualitat”.

Veus també es dirigeix als membres integrants de grups vocals i corals amateurs, semi-professionals i professionals amb la voluntat que es formin amb professors de renom, comparteixin experiències amb altres cors i grups vocals d’arreu de la geografia catalana i gaudeixin d’una programació rica, variada i de qualitat.

A la presentació que aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Olot, també hi ha assistit Albert Mas, director musical del festival; Michele Alderete del grup Gema 4 que participa del Veus i directora musical del programa de TV3 "Oh Happy Day"; Antoni Amorós, representant de la Federació d’Entitats de Cant Local i el director de corals, Joan Asin.

Veus acostarà la música vocal a tothom a través de 13 propostes entre les quals hi ha una aposta clara per la formació. Quatre són les classes magistrals i tallers que es programen en aquesta edició del festival: des d’una masterclass de beatbox de la mà de Pulmon, passant per una jam session de gòspel a càrrec de Rebeca Rods i Amos Obasohan, un taller vocal a càrrec de The Sons of Pitches fins un taller per a corals de Josep Vila.

Pel que fa als concerts, Veus incorpora en el programa propostes de grups internacionals com Solala (un nou gènere de música vocal sueca), The Sons of Pitches (una formació del Regne Unit sortida dels pubs de Birmingham i que actualment participa als millors festivals a cappella d’Europa) o Gema4 (un quartet vocal cubà amb els boleros, el feeling i els sonestradicionales com elements distintius de la seva discografia), així com un grup nacional finalista de la última edició del programa Oh Happy Day de TV3, Sound Six.

Una de les novetats d’aquesta edició són les sessions golfes que a les 23.30 hores del 7, 8 i 9 de desembre permetran gaudir del festival d’una manera més distesa i ballant els ritmes de la música beatbox de Pulmon, doowop de la mà de Velvet Candles i soul, funk i R&B a càrrec d’Scarlet’s Diamond.

VEUS també pensa amb el públic familiar i aquesta edició programa dos concerts: Hi havia una vegada... l’òpera encantada on quatre cantants i un pianista protagonitzen una historieta, un somni, unes aventures... petits diàlegs on el cant i el piano són el fil conductor ideal per demostrar que la lírica pot arribar a tothom de manera fàcil i entretinguda; i el concert V-E-U-S! que tancarà l’edició d’enguany i que anirà a càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió, format per veus blanques d’entre 11 i 17 anys que interpretaran obres de diferents períodes i estils i que presta especial atenció a la música popular catalana i d’autor, tancant aquesta segona edició.

VEUS va néixer l’any passat amb la voluntat de ser el punt de trobada de tot un moviment social i cultural al voltant dels grups vocals, essent la qualitat de les actuacions el tret distintiu de les valoracions de la primera edició que va tancar les seves portes amb 1.900 persones de públic assistent.
Arxivat a