Els amics del porc i del xai faran un referèndum l'1-O al Mercat de la Joguina d'Olot

L'Associació d'Olotins Amics del Porc i el Xai (Aoapix) preguntarà a nens i joves d'entre 6 i 16 anys si cal o no treure el cigar del morro del porc gegant

Cal treure el cigar del morro del porc, gegant de l'Associació d'Olotins Amics del Porc i el Xai? La resposta: l'1 d'octubre.
Cal treure el cigar del morro del porc, gegant de l'Associació d'Olotins Amics del Porc i el Xai? La resposta: l'1 d'octubre. | Foto: Anna Serra / Aoapix.
Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat el 24 de setembre a les 11:23h
El diumenge, 1 d’octubre, de les 10 a les 2 de la matinada, la penya Aoapix (Associació d'Olotins Amics del Porc i el Xai), amb el suport de l’Institut de Promoció de la Ciutat d’Olot, organitza el Mercat de la Joguina, amb la novetat, enguany, organitzarà un referèndum entre la mainada. La pregunta serà: “Voleu treure el puro (cigar) del Porc?”. Hi podran votar només els nens i nenes de 6 a 16 anys i els membres de la Penya Aoapix. Hi haurà un espai on s’exposaran els motius per al “Sí” i els motius per al “No”.

De fet, la decisió de treure el puro al porc ha creat una divisió interna dins l’entitat. Els geganters, sobretot, no estan gens d’acord a prendre aquesta mesura. El que sí que va obtenir majoria absoluta a l’assemblea de l’entitat va ser la decisió de fer un referèndum per escoltar l’opinió de la mainada.

Per sisè any consecutiu l’Aoapix ofereix la possibilitat, a tots els nens i nenes i nois i noies de 6 a 16 anys, de muntar la seva paradeta per vendre aquelles joguines, llibres, jocs d’ordinador i aparells infantils que per una raó o altra ja han quedat arraconats en un armari. Al mateix temps ofereix la possibilitat a les famílies i a les escoles d’aconseguir aquest material barat i de segona mà, pensant ja en la campanya nadalenca, potenciant la reutilització i el reciclatge. Les bases també permeten que els participants puguin vendre objectes fets per ells mateixos.

L’AOAPIX vol oferir un espai (plaça Campdenmàs) i un temps (10-14h) perquè la mainada s’ho passi bé, aprengui i pugui fer allò que tots hem fet, alguna vegada a la vida, muntar una botigueta al carrer. No cal preinscriures, no hi ha quotes, simplement cal portar tot el material a la Placeta de Campdenmàs i muntar la parada. L’AOAPIX vetllarà per organitzar l’espai i que tothom estigui ben situat.

L’organització recomana, si s'hi vol accedir amb cotxe per descarregar el material, fer-ho per la part superior de la plaça, per l’accés de Sant Bernat. Com que l’espai d’aparcament a la zona és reduit recomanen passar per descarregar i anar a aparcar a una zona més assequible.

La Penya Aoapix recomana a les famílies dels més petits, per treure el màxim de suc a l’activitat, que comparteixin amb els infants les tasques anteriors al mercat. Poden pactar les joguines que posaran a la venda, decidir quin preu tindran els objectes que vendran, pactar què es farà amb els possibles guanys, decidir com s’exposarà el material, ...

Les bases demanen a tots els participants que posin els preus a la vista i que un cop finalitzat el mercat deixin net l’espai que han utilitzat. De ben segur que les parades seran ben lluïdes i hi haurà un munt de compradors interessats a trobar la joguina, el cotxet o el conte que busquen a bon preu.

El Mercat de la Joguina, a més a més, és un mercat solidari i per aquest motiu hi haurà un lloc preparat pels més joves de la penya, on es podran fer donatius per a la Fundació Albert Bosch, que recull fons per a la investigació i recerca per trobar solucions mèdiques a les malalties infantils. A més a més, com cada any hi haurà altres entitats que també col·laboraran amb recollida de joguines o informant de diferents campanyes relacionades amb els infants.

Per tercer any consecutiu, a la una del migdia, l’Aoapix sortejarà en directe el número de la Gran Rifa que es va vendre per Festes. El número també es farà públic posteriorment al web, twitter i al facebook de l’entitat.
 
Arxivat a