​Pere Ribes es converteix en el pregoner més jove de les Festes del Tura

L’olotí ha repassat els actes més concorreguts de la festa major en el seu discurs acompanyat del periodista Joan Maria Pou | Ha explicat la seva passió per la ràdio i el futbol i com s’imagina que són els gegants d’Olot

Pere Ribes al costat de Joan Maria Pou durant el pregó
Pere Ribes al costat de Joan Maria Pou durant el pregó | Martí Albesa
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:53h
Pere Ribes, amb tant sols 11 anys, s’ha convertit en el pregoner més jove de la història de les Festes del Tura d’Olot. Cec de naixement, Ribes ha pronunciat el tradicional pregó des del balcó de Can Joanetes, on ha repassat els actes més concorreguts en una conversa radiofònica amb Joan Maria Pou, periodista de RAC1, també present a l'acte. 

El públic que ha assistit a l’acte de forma massiva, s’ha pogut posar a la pell d’en Pere a l’inici del pregó quan, amb tots els llums apagats, ha començat a parlar i ha sortit al balcó de l’ajuntament sense que ningú el pogués veure. De seguida, s’ha il·luminat els protagonistes i, juntament amb Joan Maria Pou, han començat un repàs dels actes més coneguts de les Festes en una conversa radiofònica. 

Ribes ha explicat com s’imagina que són els Gegants de la ciutat: “He tocat poques vegades els Gegants. Diuen que són molt alts. Jo recordo que de petit vaig tocar la mà del gegant i era enorme”. L’infant olotí també ha repassat l’encierro de marrans, l’ambient de barraques, els actes dels Xerrics, el torneig de rugbi o el correfoc.  
 

En Pere i en Joan Maria Pou, amb l'alcalde Josep Maria Corominas Foto: Martí Albesa


Entremig del repàs de festes també ha explicat que quan és fosc pot arribar a identificar ombres més fàcilment i això li permet jugar a futbol a casa seva: “Jo només distingeixo ombres però quan és fosc encara les distingeixo millor, per exemple distingeixo una pilota o dos pals. En resum: que puc jugar a futbol a la nit”. 

La part final del pregó ha estat dedicada a la seva passió per a la ràdio i el futbol. Ha enumerat les emissores que escolta i ha explicat que la seva afició per la pilota va néixer dels partits de l’Olot a Ràdio Olot, narrats per David Planella. “Va ser el meu primer ídol. De fet, a casa jugava a ser ell. Després vaig descobrir que hi havia més ràdios i vaig escoltar en Pou, que s’ha convertit, junt amb en David, en el meu ídol”, ha explicat Ribes. 

El pregó més jove de les Festes del Tura s’ha acabat cantant l’himne de la Unió Esportiva Olot i amb un missatge molt clar: “que aquestes festes del Tura 2017 i cada dia sigui un derbi”.