​Olot augmenta les accions contra l’eruga defoliadora

L’espècie està controlada en parcs i jardins de la ciutat, però s’han establert més accions per seguir combatent amb la plaga | S’ha constituït una Comissió responsable i establert una partida extraordinària de 6.000 euros

Exemplars de l'eruga invasora
Exemplars de l'eruga invasora | ACN
05 de setembre del 2017
L'eruga defoliadora segueix present i amb força. L’Ajuntament d’Olot mostra preocupació i assegura que encara no s’ha aconseguit controlar la plaga. “El problema és molt important, ja no només afecta Olot sinó a tota la comarca. Ens preocupa perquè les papallones han anat ponent ous que poden generar un nou atac d’eruga aquest setembre”, afirma el regidor de Medi Ambient de la ciutat, Josep Guix. 

El que més amoïna el consistori és la possibilitat que aquest setembre surti un nou brot de l’espècie a causa de la posta d’ous de les papallones. Per evitar-ho, s’han intensificat les mesures i ampliat la zona d’actuació. Fins ara l’Ajuntament portava a terme tècniques de control a la plaça Clarà i el cementiri, ara també ho farà al Parc Nou, la Moixina i la pista d’atletisme. A més, s’utilitzaran productes químics, trampes per a papallones i amagatalls per afavorir l’hàbitat del ratpenat, un depredador de l’espècie invasora. 
 

Un tècnic fumigant els boixos del Parc Nou d'Olot Foto: ACN


Totes aquestes mesures s’han pres després de la constitució d’una Comissió responsable on participen agents del Parc Natural i SIGMA, i membres del Departament d’Agricultura. Aquest grup de treball ha establer una partida extraordinària de 6.000 euros per augmentar i millorar els mètodes de control de la plaga. 

L’eruga defoliadora és originària d’Àsia i va arribar a la Garrotxa el 2014 (Per primera vegada a Besalú). Aquest estiu, però, s’ha estès ràpidament per tota la comarca i a Olot ha tingut una aparició llampec. Es caracteritza per ser de coler negre i verd quan és eruga, després es transforma en papallona i agafa tonalitats blanques i negres. 
Arxivat a