​Xucu-Pà, Ebri Knight i Ovella Xao actuen en la primera nit de festes

Consulta tota la programació musical d’aquest dimecres 6 a Olot

Redacció NacióGarrotxa
06 de setembre del 2017
Hora de Joglar actua aquesta nit a la plaça Major
Hora de Joglar actua aquesta nit a la plaça Major | Joan Parera
La primera nit de Festes del Tura serà de “quilòmetre zero”. Un dels grups més garrotxins de la comarca actuarà entre la desena d’actes programats un cop s’hagi post el sol. Es tracta de Xucu-Pà que iniciarà el seu concert a les 23.30 h al Firal. La mítica banda olotina presentarà el seu nou recopilatori anomenat Engruna i Grumolls. El conjunt destaca per la seva ironia, estil únic de les seves lletres i cançons plenes de personalitat 100% de la comarca. Enmig de les seves sintonies no hi falta el llenguatge autòcton i únic de la Garrotxa.
 


A la mateixa hora, actuarà Ovella Xao, substitut d'Hora de Joglar, ja que els garrotxins s'han vist obligats a anul·lar l'actuació a causa d'un accident de trànsit de dos membres del grup. Ovella Xao, és un conjunt vingut de Sabadell que arribarà a la capital de la Garrotxa amb el seu disc Pastureig sota el braç. 



Mitja hora després de l’inici del concert de Xucu-Pà, a la plaça Campdenmàs actuarà Bigblack Rhino, un projecte engegat el 2015 amb influències d’artistes com Alabama Shakes, Janis Joplin o The Beatles. El seu estil està compost per música negra, energia i caràcter.
 
Ebri Knight i rock de les últimes dècades

 

A la 1.30 h, la plaça Major viurà el segon torn musical de la primera nit de festes. Serà amb Ebri Knight i el seu folk arrelat al Maresme. En els seus orígens el grup va buscar barrejar la música celta amb estils diferenciats del rock i el punk i va prendre melodies pròpies amb instruments tradicionals.  
 
A la mateixa hora, però al Firal, serà el torn de Beat Bang, un grup amb un gran repertori de cançons del rock i pop dels anys seixanta, setanta i vuitanta. Sonaran cançons de The Police, Queen, Dire Straits, Bee Gees o els Rolling Stones, entre d’altres.
 
Motörhits i discjòqueis per acomiadar la primera nit
 
Posaran punt i final a la nit dues propostes ben diferenciades. Per un costat, a la plaça Campdenmàs es viurà un homenatge a Motörhead amb la banda Motörhits. Per altre costat, Ràdio Olot traurà al carrer els seus discjòqueis radiofònics per fer saltar el Firal fins a última hora de la matinada. Tots dos actes començaran a les dues de la nit
 

Consulta tota la programació de les Festes del Tura 2017