​Més de 10.000 espectadors gaudeixen de la 35a edició de l’ÉsDansa

Per primera vegada en la seva història, ha penjat en tres ocasions el cartell d’entrades exhaurides durant una mateixa edició | Els espectacles vinculats al paisatge han tornat a ser un dels punts forts del festival

L'ÉsDansa 2017 es recordarà com una de les millors edicions del festival.
L'ÉsDansa 2017 es recordarà com una de les millors edicions del festival. | Martí Albesa
28 d'agost del 2017
Actualitzat a les 7:52h
El Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses tanca la seva 35a edició superant, un cop més, els 10.000 espectadors. Enguany, s’ha repetit l’èxit de les últimes edicions amb un fet històric: s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en tres espectacles diferents. Ha estat en La Jota. El valor de la tradición de Miguel Ángel Berna, Danses del Món amb les principals companyies internacionals, i Cants i Danses del Llibre Vermell de Montserrat a l’ermita de Sant Martí del Corb.
 
Aquest fet i la gran participació en els actes a l'exterior amb la interacció del paisatge, demostra l’èxit que han tingut totes les activitats que han format part del diàleg amb l’entorn. En són exemple l’espectacle de México Vivo o l’itinerari de danses tradicionals al Parc de Pedra Tosca. Gairebé 1.000 persones es van concentrar al Clot de l’infern a la mitjanit de dijous per veure Els misteris de la dansa asteca.
 
Una altra de les activitats més participatives del Festival ha estat la Nit ÉsDansa, on més de 3.000 persones es van reunir en tres nits diferents per gaudir ballant d’un viatge per a diferents cultures del món.
 
El Laboratori, una nova aposta necessària
 
Aquest nou espai d’experimentació a partir de la dansa d’arrel tradicional, on balladors i creadors s’han trobat en diferents sessions, ha demostrat la necessitat de crear noves eines, obrir el camp a la reflexió i aportar vies d’argumentació cap a noves línies de treball.
Arxivat a