​El servei d’hemodiàlisi de l’Hospital d’Olot ha permès estalviar 300.000 quilòmetres als seus pacients

Fa un any que està en funcionament i actualment compta amb una vintena d’usuaris | Anteriorment s’havia d’anar fins a Figueres o Girona, tres cops per setmana

L'àrea d'hemodiàlisi de l'Hospital d'Olot
L'àrea d'hemodiàlisi de l'Hospital d'Olot | Martí Albesa
28 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:10h
Fer set voltes i mitja al món. Això és el que s’han estalviat els pacients del servei d’hemodiàlisi de l’Hospital d’Olot. Un total de 300.000 quilòmetres que signifiquen una millora important en la qualitat de vida dels usuaris que abans s’havien de desplaçar, tres cops per setmana, a Girona o Figueres. Actualment són una vintena, i tots sumats donen aquesta xifra calculant que cada pacient efectuava 15.000 quilòmetres a l’any en 156 sessions de diàlisi.
 
Des de la Fundació de l’Hospital d’Olot i Comarca, el seu gerent, Josep Maria Padrosa, valora el servei com una més de les ofertes “quilòmetre zero” que està engegant l’Hospital. “Intentem veure què podem fer a Olot ara que tenim infraestructures. El TAC o la compra d’equipaments nous són accions de millora d’accessibilitat”, assegura Padrosa.
 
El Servei d’Hemodiàlisi a Olot va inaugurar-se l’1 d’agost del 2016. En aquell moment va iniciar-se amb una vintena de pacients, els mateixos que té ara, gràcies a un conveni amb la Clínica Girona que envia cada dia professionals fins a Olot. Aquest lligam ha permès que persones com en Josep Lluís Lara puguin tenir més comoditat a l’hora de fer diàlisi. “Abans anava a Figueres amb una ambulància col·lectiva que recollia a tothom. Havia d’esperar que tothom acabés la sessió. Abans m’hi estava vuit hores i ara només quatre. La qualitat de vida m’ha canviat de forma impressionant, amb 5 minuts puc ser a casa”, explica Lara.
 
L’hemodiàlisi és un procediment que es realitza quan el ronyó no filtren correctament les substàncies. A l’Hospital d’Olot actualment hi ha tretze punts per atendre a les persones amb aquesta necessitat. De mitjana els pacients que fan diàlisi poden estar-hi de tres a cinc hores per sessió, tres cops a la setmana. 
Arxivat a