​El mercat d’Olot es trasllada a la Plaça Balmes

A causa de les obres del Firal, les parades s’instal·laran al barri de l’Eixample Popular | A partir del dilluns 4 de setembre ja es farà efectiu el canvi fins a l’estiu de l’any que ve | En total es mouran 49 mercaders del sector de l’alimentació

A partir del primer dilluns de setembre el mercat ja s'instal·larà a la nova ubicació
A partir del primer dilluns de setembre el mercat ja s'instal·larà a la nova ubicació | Martí Albesa
25 d'agost del 2017
El mercat d’Olot dels dilluns canvia d’ubicació a causa de les obres del Firal. La majoria de les parades es traslladen a la Plaça Balmes i carrers del voltant. El barri de l’Eixample Popular acollirà aquesta mesura temporal que començarà el proper dilluns 4 de setembre fins a l’estiu de l’any que ve, quan està previst que les obres al passeig olotí estiguin acabades.
 
En concret, els nous carrers on s’ubicaran les parades són Berga i Boada, Francesc Montsalvatge, Ramon Guillamet i Bernat Vilar. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Etanis Vayreda, ha demanat disculpes anticipades als veïns de la zona: “Demanem disculpes per les molèsties que es puguin generar als veïns de la zona. Haurem d’eliminar espai d’estacionament de vehicles i les parades estaran a davant d’algunes cases”.
 
El mercat de la ciutat continuarà amb l’horari habitual de 9 a 14h i amb les parades de roba i complements al Firalet. Algunes d’aquestes però ocuparan també el carrer Bolós. En total al mercat d’Olot hi ha 123 parades, un 59% de roba i un 41% d’alimentació.
 
15 parades menys en els últims 5 anys
 
El mercat d’Olot ha tingut dotze baixes des del 2012, i s’han incorporat quatre productors en el mateix període. Des de l’Ajuntament asseguren que la reducció és conseqüència d’algunes jubilacions i altres baixes voluntàries, a més a més, pel control exhaustiu de les administracions.
 
El consistori olotí preveu en l’últim trimestre del 2016 tornar a donar subvencions als titulars de les parades d’alimentació i planter que mantenen en òptimes condicions els seus espais de venda. La partida prevista és de 2.000 euros.
 
 
Arxivat a