​Deu joves garrotxins realitzen un intercanvi a Finlàndia amb el programa Eurasmus+

Els adolescents han compartit experiències en l’àmbit de la participació juvenil durant una setmana | Han intercanviat projectes amb altres joves de Bèlgica, Polònia i Finlàndia

Fotografia del grup a Finlàndia
Fotografia del grup a Finlàndia | Consell Comarcal
Redacció
17 d'agost del 2017
El programa Erasmus Plus – Joventut en Acció de la Unió Europea ha estat el marc d’actuació que ha permès posar en contacte joves de diferents països. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat treballar de manera conjunta temes de participació juvenil i oportunitats de mobilitat internacional.
 
Aquest és un nou projecte, que es va iniciar a finals del 2016. En aquesta edició, es va buscar la implicació de diferents joves de la Garrotxa que estaven participant en els grups de joves de cada municipi o a la taula jove comarcal, els quals han estat preparant l’intercanvi amb els altres joves de Bèlgica, Polònia i Finlàndia.
 
L’intercanvi va tenir lloc del 28 de juliol al 4 d’agost. Els primers dies a la capital finesa es van
realitzar diferents tallers, debats i visites amb els joves de Helsinki que ens van permetre conèixer més de prop la seva realitat i la seva ciutat. La resta de dies, tots els participants es van desplaçar fins a Vihti on es va continuar amb la programació descobrint diferents mètodes i projectes de participació.
 
Coordinació des del Consell Comarcal de la Garrotxa
 
El Servei de Joventut del Consell Comarcal també participa en altres projectes d’intercanvis juvenils des de l’any 2014 i aquest any ha pogut realitzar de forma simultània 2 intercanvis: aquest sobre participació a Finlàndia i un amb joves francesos sobre oportunitats a Europa i desenvolupament dels joves en el món rural que es va dur a terme a Sant Joan les Abadesses a finals de juliol.
 
El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa forma part de la xarxa Eurodesk des del 2013, el que li ha permès participar en diferents programes de mobilitat orientats als joves garrotxins.