​Territori posarà ordre i seguretat a la Fageda d’en Jordà

Ho farà amb un camí per a vianants i ciclistes que evitarà que es posi en perill els visitants que caminen per la carretera | La via comunicarà el veïnat de Can Blanc amb l’aparcament de Santa Margarita i costarà 800.000 euros | Els treballs començaran aquest hivern i es preveu que abans de Setmana Santa es pugui inaugurar

10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 7:29h
Després d’anys de problemàtica, el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà fi a la problemàtica entre visitants i cotxes a la Fageda d’en Jordà. Veure vianants caminant per la carretera GI-524 que connecta Olot amb Santa Pau serà història. A partir d’aquest hivern s’iniciarà la construcció d’un camí per a vianants i ciclistes que connectarà Can Blanc amb l’aparcament de Santa Margarita i afavorirà a la seguretat i ordre dels visitants de la Fageda.
 

Mapa del futur camí que es construirà Foto: Departament de Territori


La via costarà uns 800.000 euros i està previst que s’inauguri abans de Setmana Santa. Recorrerà un total de tres quilòmetres i també connectarà la zona de Can Serra i Can Xel, de tal manera que les zones d’aparcament properes a la Fageda quedaran comunicades.
 
El vial previst millorarà la seguretat viària, ja que en èpoques com la tardor els aparcaments estan plens i obliga als vehicles a estacionar als vorals de la carretera, fet que provoca la presència de persones caminant per una carretera on hi ha un trànsit important.