subvencions

​6 empreses rurals de la Garrotxa rebran ajuts per impulsar el sector

Ho faran a través del programa Leader amb fons europeus | Rebran un 32% de l’import del seu projecte destinat a la millora del sector agrícola

per NacióGarrotxa , 8 d'agost de 2017 a les 10:00 |
Els ajuts aniran destinats a impulsar el sector | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de sis empreses garrotxines han obtingut ajuts per desenvolupar els seus projectes rurals. Ho han aconseguit a través de les ajudes Leader, destinades a projectes de desenvolupament i diversificació econòmica a les zones rurals. De mitjana, aquestes empreses subvencionades, rebran un 32% de l’import del seu projecte d’inversió en forma de subvenció a fons perdut. La partida pressupostària d’ADRINOC (l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya) per donar suport a aquests projectes és de 668.642,24€.
 

Els projectes s’han gestionat a través dels 11 grups d’acció local Leader que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) va seleccionar per aplicar el Desenvolupament Local Participatiu Leader durant el període de programació 2014- 2020. En el cas garrotxí el grup Leader és ADRINOC i s’han aprovat 18 sol·licituds d’ajut equivalents a una inversió privada aproximada de 2,3 milions d’euros: 6 a la Garrotxa, 8 a l'Alt Empordà, 2 al Gironès i 2 a la Selva.

Totes les empreses seleccionades són micro i petites; majoritàriament dels sectors de serveis, indústria, turisme i agroalimentari. ADRINOC les ha seleccionat segons els seus objectius estratègics concretats amb uns criteris de selecció on tenen especial rellevància, la creació d’ocupació, l’emprenedoria juvenil, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la innovació i la implantació de noves tecnologies.

 
Uns ajuts que volen impulsar el sector rural

 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és qui aprova les sol·licituds d’ajut Leader. L’objectiu principal, és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de joves. Estan adreçats especialment a actuacions per la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta convocatòria, per un import total de 7.666.666 euros, són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). El DARP n’aportarà 4.370.000 euros per al 2018, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts, i la resta, 3.296.666 euros, anirà a càrrec del fons FEADER, el que representa el 43% del finançament.

 

Participació