​Es busquen balladors per al Ball Pla d’Olot

L’Esbart d’Olot ofereix classes gratuïtes a tots aquells que vulguin participar-hi | Enguany se celebrarà el dissabte 9 de setembre a la plaça Major

L'Esbart d'Olot va recuperar el Ball Pla, com a dansa tradicional de les Festes del Tura.
L'Esbart d'Olot va recuperar el Ball Pla, com a dansa tradicional de les Festes del Tura. | Martí Albesa
NacióGarrotxa
03 d'agost del 2017
L’Esbart Olot fa una crida als olotins que vulguin participar al Ball Pla. L’entat organitzadora busca augmentar el nombre de participants en la tercera edició de l’acte que se celebrarà el dissabte 9 de setembre dins les Festes del Tura a la Plaça Major. L’entitat olotina necessita més participants per poder consolidar un acte popular que es va recuperar el 2015.
 
Per poder-hi participar cal inscripció prèvia i assistir a algun dels assajos per aprendre’s els passos. Cal enviar un correu a esbartolot@gmail.com i especificar l’acompanyant, ja que es tracta d’un ball amb parelles. En cas d'anar sol, l'organització es cuidarà que tothom pugui tenir parella de ball un cop s'hagin finalitzat les inscripcions.
 
L'Esbart Olot organitza 4 assajos previs al seu local, al carrer Geranis del barri de Montolivet. Les dates dels assajos són els dies 24, 29 i 31 d'agost, i 5 de setembre, de 8 a 9 del vespre.
 
El 1978 el Ball Pla d'Olot va desaparèixer. Actualment, ha estat recuperat per l’Esbart Olot sense deixar de ser un acte popular. El Ball Pla era un esdeveniment de caire senyorial, elitista i polèmic fruit de la decadència d'una tradició mal conservada, transformada i utilitzada amb finalitats propagandístiques.
Arxivat a