RCR Arquitectes impulsa la creació d'una plataforma digital de coneixement

Es tracta d'una de les novetats del «workshop» que comença aquest dilluns | Es buscarà fomentar l'intercanvi d'idees que girin sobre una única temàtica: l'espai

El despatx d'RCR Arquitectes a Olot
El despatx d'RCR Arquitectes a Olot | ACN
Redacció
31 de juliol del 2017
El despatx Aranda, Pigem i Vilalta vol impulsar la creació d'una plataforma digital de coneixement internacional. Després de ser distingits amb el premi Pritzker d'arquitectura, el més important d'aquesta disciplina, defineixen el projecte com el seu “proper somni". Per tal de fer-ho possible, han desenvolupat 'LAB·A', un laboratori creatiu per investigar l'espai "des d'una mirada disciplinar". La idea ja la tenien però, per primer cop, han creat una entitat jurídica pròpia. El LAB·A és l'encarregat d'organitzar des d'aquest any el ‘workshop’ que fan a la seva seu d’Olot. És ja la desena edició i tindrà 92 alumnes. Han rebut més demandes després d'aconseguir el Pritzker però han mantingut el nombre de places.

El 'LAB·A', el Laboratori Barberí, vol ser una plataforma digital de coneixement internacional. El tema sobre el que volen gravitar aquest punt de trobada és el de l'espai amb una òptica transversal. Al 'LAB·A' hi ha de tenir accés directe el món universitari d'arreu per ajudar a crear un debat.
 
Sumant totes les iniciatives i tallers, el nombre de participants al "workshop" arriba fins a les 131 persones d'entre 25 i 34 anys que han acabat ja d'estudiar arquitectura o estan a l'etapa final de la seva formació acadèmica. Un 56% del total són dones. A banda de participants de l'estat espanyol, hi destaquen les representacions d'Itàlia i França o de països d'Amèrica del Sud com Argentina, Colòmbia i Mèxic. També hi ha inscrits d'Iraq, el Marroc, Mongòlia o l'Índia. Els diferents tallers i programes tenen una durada diferent però es faran des d’aquest dilluns 31 de juliol fins al 18 d'agost.
 
L'objectiu d'RCR amb el 'workshop' el deixa molt clar Rafael Aranda. "A nosaltres ens agrada fer entendre que ells han de trobar com són ells i la seva manera d'entendre l'arquitectura i després han d'entendre que és possible fer aquesta arquitectura en el seu lloc d'origen", assegura l'arquitecte.
Arxivat a