​El nou Firal d’Olot es trasllada del paper a la realitat

A partir del pròxim dimarts les màquines començaran a construir una obra que durarà un any | Els treball s’iniciaran al Firal Petit i les barraques de Festes del Tura es mantindran al mateix lloc | Després de la Festa Major les obres s’ampliaran als laterals del passeig

La reforma del Firal començarà el pròxim dimarts
La reforma del Firal començarà el pròxim dimarts | Martí Albesa
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:30h
Després d’anys i tràmits, el nou Firal d’Olot començarà a ser una realitat a partir del pròxim dimarts 1 d’agost. És la data d’inici de les obres que ha marcat l’Ajuntament i que significa el trasllat del projecte del paper a la realitat. A partir d'aquesta data el passeig que els olotins coneixen es començarà a transformar. El ple d’aquest dijous ha aprovat l’adjudicació de l’obra a l’empresa Rubau Tarrés. Ha estat, doncs, l’últim tràmit perquè el projecte comenci a trepitjar el carrer.
 
El valor total de les obres serà de 3,5 milions i duraran 10 mesos. Tot i que no hi ha una cronologia detallada, s’ha establert un calendari: les obres començaran al Firal Petit, s’aturaran durant les Festes del Tura, després s’ampliaran els treballs als laterals del passeig fins al Nadal, quan començarà la construcció de la part central amb una data d’inauguració que se situa abans de l’estiu de l’any que ve.
 
Les barraques de Festes del Tura es mantindran al mateix lloc de sempre. El que es canviarà d’ubicació serà el mercat setmanal que s’ubicarà a la Plaça Balmes i al carrer Bolós. Aquesta reubicació es farà efectiva a partir del 4 de setembre.
 
Alguns arbres s’hauran de tallar
 
Les obres que s’iniciaran al Firal Petit provocaran que alguns dels arbres de la zona s’hagin de tallar. El terreny s’enfonsarà dos metres i això ha obligat a l’Ajuntament a eliminar-ne alguns. Pel que fa als arbres de la part central, no desapareixeran; se’n replantaran per tal d’igualar-los a l’alçada de la resta. Aprofitant els treballs, s’instal·larà un sistema de gota a gota a les plantacions. 
Arxivat a