​Riudaura celebra la dotzena edició del «Des d’aquí estant veig una estrella»

Les lletres dels Tranquils i del Càntut seran els plats forts | Un any més els cantadors de Riudaura i els balcons de la plaça del Gambeto en seran els protagonistes

NacióGarrotxa
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:33h
Els dies 28 i 29 de juliol se celebrarà a la plaça del Gambeto de Riudaura la dotzena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella. Es tracta de l’actuació de conjunts de cançons populars i tonades tradicionals on hi participen més de 500 espectadors. L’organització manté els dos dies de programació amb l’objectiu de difondre un patrimoni i la voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat actual.
 
El divendres 28, a les 9 del vespre, tindrà lloc novament el Sopar de cantadors que aquesta edició comptarà amb l’actuació del grup osonenc de polifonia vocal Els Tranquils format per Ramon Manent, Andreu Coll i Manel Gost. Els tiquets pel sopar es poden adquirir al mateix Ajuntament de Riudaura al preu de 15€ i pels menors d’11 anys a 8€.
 

Riudaura celebra els dotze anys del «Des d'aquí estant veig una estrella» Foto: Martí Albesa

 
El dissabte 29 de juliol, a les 10 del vespre, tindrà lloc el tradicional concert que aquest 2017 comptarà amb l’actuació de Carles Belda i Carles Sanjosé (Sanjosex) que portaran a l’escenari de Riudaura, la proposta Càntut, un treball discogràfic on recuperen i revisen les cançons de tradició oral recollides arreu de les comarques gironines.
 
L’aportació local com cada any vindrà de la mà dels Músics de Riudaura i de la participació també d’una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la Plaça: els Cantadors de Riudaura. Sens dubte, el que ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert D’aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels mateixos riudaurencs en l’actualització i transmissió del seu cançoner tradicional.