Els gegants estampen banderes d’Olot al cartell de les Festes del Tura 2017

L’autora, Roser Matas, ha volgut representar la faràndula preparant la Festa Major | La Comissió de Festes ha seleccionat l’obra entre 52 altres propostes

L'autora Roser Matas destapant el cartell amb l'alcalde Josep M. Corominas
L'autora Roser Matas destapant el cartell amb l'alcalde Josep M. Corominas | Pau Masó
26 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:08h
El cartell de Festes del Tura 2017, que se celebraran del 6 al 10 de setembre, ja ha vist la llum. En un acte aquest dimecres a la tarda a la Plaça Clarà s’ha destapat l’obra de Roser Matas. Els Gegants d’Olot són els protagonistes, en un dibuix on apareixen estampant les banderes olotines que adornen els carrers de la ciutat durant la Festa Major.
 
Matas ha explicat en la presentació que totes les seves obres expliquen històries i en aquesta ocasió la faràndula n’ha estat la protagonista. “Quan vaig aterrar a Olot vaig descobrir que quasi totes les famílies tenien un amor incondicional cap a la faràndula i, concretament, als seus gegants”, ha dit l’autora.
 

Els Gegants d'Olot estampen les banderes olotines en el cartell de les Festes del Tura 2017 Foto: Martí Albesa


Roser Matas és nascuda a Riudarenes i viu a Olot des de fa 5 anys. Va estudiar física i és professora després d’estudiar a l’Escola d’Art de la capital de la Garrotxa. Al centre olotí hi va aprendre diferents tècniques d’estampació, un àmbit que queda reflectit en el cartell. Matas ha guanyat deu concursos de cartells, entre els quals hi ha el de la XXIV Mostra de Jazz de Tortosa, el de la Travessia Tossols-Bassil de l’any passat i el de la campanya Olot Sense Correbous del 2016. També és autora de Contes amb ciència (Editorial Comanegra 2017), Els contes de la iaia Duli (2017) i de diferents il·lustracions al Huffington Post italià, entre altres treballs.
 
L’alcalde Josep M. Corominas, i el regidor de Festes, Josep Berga, han acompanyat Roser Matas a la presentació. Corominas ha engrescat a tots els olotins i olotines a participar en unes Festes que “prometen molt”. Per la seva banda, Berga ha recordat que a partir d’aquest mateix dimecres qualsevol ciutadà pot aconseguir una de les còpies del cartell a Can Trincheria i que enguany es recupera un format més reduït de cartell que també es distribuirà per la ciutat. Les autoritats també han assenyalat que la Comissió de Festes va escollir el cartell de Roser Matas entre les 52 obres que van participar en el concurs.
 
Ramon Mirabet, La iaia o Doctor Prats, entre altres
 
Les Festes del Tura comptaran amb Doctor Prats, Ramon Mirabet, La Iaia, Roba Estesa o el retorn del grup garrotxí Xucu Pa amb la reedició del seu disc Ja estem encinta. També es podrà veure Gertrudis, Hora de Joglar, Flamingo Tours, Absentes i Motorhits, entre altres, en un total d’una cinquantena de concerts en quatre dies.
 
En el cartell de noms musicals també destaca el grup Suec Imperial Electric, una formació internacional de rock que farà parada a Olot enmig de la seva gira arreu de l’estat espanyol. Tampoc hi faltaran bandes tribut a formacions conegudes com Police o El Último de la Fila i altres grups de revetlla que recullen èxits de tots els temps.
Arxivat a