La Fira del Dibuix d’Olot es modernitza

Passarà a celebrar-se en cap de setmana per primera vegada a la seva història i tindrà espais per a disciplines actuals | Només hi podran participar 100 artistes escollits per un jurat

Els artistes seguiran aplegant-se a les voltes, mentre que les novetats seran a la carpa
Els artistes seguiran aplegant-se a les voltes, mentre que les novetats seran a la carpa | Martí Albesa
26 de juliol del 2017
Reinventar-se per no morir. Aquest ha estat el remei que ha posat en pràctica la Fira del Dibuix. A partir d’aquest 2017, la mostra es modernitza i s’obre als nous temps. La Fira acollirà noves disciplines del dibuix que tindran el seu espai a la carpa de davant l’Escola Pia. La resta, seguirà igual amb els artistes i expositors a les arcades de la Plaça Clarà.

En el nou espai, s’apostarà per les noves tecnologies, formes de dibuix contemporànies o també artistes actuals. Es podrà gaudir de tallers i convidats que duran a terme conferències i xerrades. 

L’altra gran novetat és el canvi de data: passarà a celebrar-se en cap de setmana després de més de seixanta anys d’història. Serà en el dissabte més proper a la festivitat de Sant Lluc, aquest 2017 la Fira esdevindrà el 14 d’octubre.  “Sempre ens hem plantejat canviar la data. Ara ha estat un bon moment per fer canvis perquè els temps han canviat i hi ha hagut un canvi generacional a l’organització”, assegura Marian Vayreda, president del Patronat de la Fira. 
 

L'organització ha presentat els canvis en una roda de premsa Foto: Pau Masó


Pel que fa al dia 18 d’octubre, diada del Patró dels Artistes, se seguiran celebrant actes relacionats amb el dibuix com activitats als centres educatius de la ciutat per donar conèixer la Fira. “La intenció és entrar dins les escoles, no que les escoles vinguin a la Fira”, afirma Vayreda. 

Participació limitada

La Fira del Dibuix d’Olot 2017 també limitarà la participació dels pintors. Els que vulguin formar-ne part hauran d’inscriure’s i un jurat decidirà els 100 artistes que podran participar. S’haurà de passar un procés de selecció per tal d’instal·lar-se sota les voltes de la Plaça Clarà. 

Durant els últims anys, la Fira del Dibuix d’Olot havia patit una davallada important en la participació. Segons l’organització, en els últims temps es perdien una desena d’artistes en cada edició. Tot i això, la fira olotina segueix sent una de les més ben considerades del país i la més antiga de Catalunya amb 61 edicions. 
 

Dos artistes, exposant les seves obres a la Fira del Dibuix. Foto: Martí Albesa

Arxivat a