​ERC Olot demana a l’Ajuntament un estudi exhaustiu dels habitatges del Nucli Antic

Considera que cal conèixer les dades i la realitat dels pisos per poder-hi actuar correctament | La formació presentarà la proposta en una moció al proper ple municipal on també reclamarà un informe sobre els locals comercials del barri

A Olot hi ha registrats 270 pisos buits, la majoria en mans dels bancs.
A Olot hi ha registrats 270 pisos buits, la majoria en mans dels bancs. | Martí Albesa
26 de juliol del 2017
Esquerra Republicana d’Olot vol conèixer per actuar. La formació demana a l’Ajuntament dur a terme un estudi exhaustiu sobre la quantitat i qualitat dels habitatges del Nucli Antic per millorar la situació actual. A través d’una moció, el grup polític portarà la proposta al proper ple municipal que se celebrarà aquest dijous.
 
Els republicans detallen que a l’estudi és necessari fer una diagnosi del sòl, on es pugui conèixer els solars vacants i immobles en estat ruïnós, i una diagnosi de l’habitatge, on s’especifiqui la situació, la titularitat, la superfície, l’antiguitat o el valor.
 
“Necessitem la propietat, l’ocupació o coses tan simples com si tenen o no porter automàtic”, assegura Anna Barnadas, portaveu d’ERC. També afirma que actualment el barri no té vida i que serà “quan els ciutadans d’Olot vinguin a viure al barri” quan realment la zona “agafarà vitalitat”.
 
També amb els locals comercials
 
En la moció que presentarà la formació republicana també es demana un altre estudi sobre els locals comercials del Nucli Antic. Volen conèixer els espais sense ús per poder fomentar nou negocis a la zona. “La gent demandarà comerç i, per tant, hem de saber quina és l’aptitud per ser utilitzats com a tals segons les normatives actuals”, afirma Barnadas. 
Arxivat a