La primera fase de la nova residència de gent gran d'Olot finalitzarà aquesta tardor

Serà un dels primers centres de Catalunya que s'organitza amb unitats de convivència i es preveu que estigui del tot reformat el 2019 | L’obra completa costarà uns 3 milions d’euros

Imatge virtual de l'entrada a la nova residència
Imatge virtual de l'entrada a la nova residència | @jcorominas
NacióGarrotxa
26 de juliol del 2017
La primera fase d'obres de la residència de gent gran que hi ha a l'antic hospital d'Olot està previst que finalitzi aquesta tardor amb un cost de 441.000 euros. Els treballs, que van començar la primavera passada, se centren a la primera planta amb la construcció d'una nova cuina, una sala polivalent i la primera unitat de convivència amb capacitat per a 17 residents.
 
A més a més, s'està acabant de construir una terrassa a la part interior d'aquesta mateixa planta. Les millores s'emmarquen amb un canvi de model d'atenció, pioner a Catalunya, per tal que l'usuari se senti com a casa podent prendre decisions en el seu dia a dia. L'obra global té un cost de 3 milions d'euros i es preveu que les sis fases projectades finalitzin el 2019. L'alcalde ha recordat que les obres volen dignificar un espai que compta amb 65 places ubicat en un edifici de fa més de 700 anys.
 

Imatge virtual de la nova residència Foto: @jcorominas

 
Aquesta primera fase s'ha finançat amb fons de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i també del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que hi ha aportat uns 140.000 euros. Aquesta última partida prové del conveni amb 'La Caixa' en la convocatòria anual de projectes d'obra social que promoure les fundacions hereves de les antigues caixes d'estalvi. La consellera Dolors Bassa ho va anunciar fa uns mesos en una visita a les instal·lacions i es va comprometre a destinar-hi més recursos amb aquesta fórmula fins a l'any 2018. 

Cinc fases mes
 
Un cop finalitzi aquesta primera fase a la tardor, se n'esperen cinc més. La segona se centrarà a reestructurar l'escala i també en actuar a l'entrada principal –que se situarà al pati de l'antic hospital que dona al carrer-. També es millorarà la seva accessibilitat. Les altres fases pendents consistiran bàsicament en reformar la segona planta –on hi havia hagut la zona de rehabilitació de l'antic hospital-, on aniran la resta de llits.

Pel que fa a la tercera i quarta planta, aquestes quedaran pendents de reformar i serà un espai que es reservarà per a una possible ampliació si és que en un futur es creu necessari i que permetria arribar a un total de cent places. Es calcula que el centre podria acollir un total de 100 residents, si bé en els pròxims anys es mantindrà en les 64 places actuals. 
Arxivat a