1 de 10
Ple de la Diputació

La Diputació de Girona aprova el cofinançament de les vies verdes

El cost de 5.235.892,79 euros es repartirà entre la Diputació, el FEDER, els ajuntaments concernits i el Consorci de Vies Verdes | L'acord contrasta amb el fet que Unió de Pagesos reclami que s'aprofiti les infraestructures a la plana agrícola entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries per reduir-ne l'impacte

El Ple de la Diputació de Girona aquest migdia. | X. B.
per Xavier Borràs, 19 de juliol de 2017 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts per unanimitat en el Ple que s'ha iniciat al migdia el conveni de col·laboració entre la institució, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i els ajuntaments de la Vall de Bianya, Banyoles, Campdevànol, Cornellà del Terri, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Serinyà pel cofinançament i les condicions d’execució i lliurament de les obres d’ampliació de la xarxa de vies verdes a les comarques gironines entre el Pirineu de Girona i la Costa Brava.

El cost de 5.235.892,79 euros es repartirà entre la Diputació, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), els ajuntaments concernits i el Consorci de Vies Verdes.


L’Ajuntament de Porqueres ha demanat a la Diputació de Girona que, simultàniament, a l’execució del tram de via verda que passa pel seu municipi, es pugui dur a terme el projecte d’obertura del tram del carrer Isaac Albéniz afectat per la mateixa via verda, petició que també s'ha aprovat en aquest Ple.

Lluc Salellas (CUP) ha estat l'únic diputat a intervenir per dir que hi votarien a favor però que era "trist que no puguem anar de Banyoles a Girona amb seguretat" encara.


L'aprovació d'aquest conveni contrasta amb el fet que Unió de Pagesos reclami que a la plana agrícola dels municipis de Sant Joan de les Abadesses i de Sant Pau de Segúries la via verda hauria d'aprofitar infraestructures per reduir-ne l’impacte agrari, tal com informava ahir Nació Muntanya.

El conveni es presenta demà dimecres


Aquest dimecres 19 de juliol a les 12:00 h, tindrà lloc al Saló de Plens de la Diputació de Girona la signatura i presentació d'aquest conveni de col·laboració aprovat avui. El conveni regula com executar el projecte d’ampliació de la xarxa de vies verdes que ha estat aprovat dins el FEDER.

En l’acte de signatura hi serà present el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez; M Àngels Planas, diputada delegada de Programes Europeus de la Diputació de Girona i els alcaldes dels municipis que signaran el conveni: Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya, Jordi Congost, primer tinent d’alcalde de Banyoles; Joan Manso, alcalde de Campdevànol; Salvador Coll, alcalde de Cornellà del Terri; Joan Farrés, alcalde de d’Esponellà; Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta; Jordi Xargay, alcalde de Palol de Revardit; Francesc Castañer, alcalde de Porqueres; Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses; Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis; Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i Josep Antoni Ramon, alcalde de Serinyà.

 

Participació