Mia Corominas respon a De la Serna: «Exigim un respecte»

El ministre espanyol ha criticat recentment la Generalitat per excloure la Vall de Bianya del projecte de la Variant d’Olot | Corominas exigeix que es prengui una decisió sobre el tram que correspon a Foment

Josep Maria Corominas, assegut al seu despatx de l'alcaldia
Josep Maria Corominas, assegut al seu despatx de l'alcaldia | Martí Albesa
NacióGarrotxa
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:54h
Mia Corominas ha respost a les crítiques que el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, va fer en seu parlamentària contra la Generalitat sobre la variant d’Olot. De la Serna va criticar a l'òrgan català per no acceptar el projecte que havia proposat el govern espanyol i excloure la Vall de Bianya de la variant d’Olot.
 
Corominas ha volgut deixar clar que el tram de la Vall de Bianya que proposava l’estat espanyol, era “molt agressiu” i tot el territori estava d’acord en no tirar-lo endavant i buscar una alternativa. “Vam separar la Vall de Bianya de la variant d’Olot perquè aquesta pogués avançar”, exposa Corominas.
 
La Generalitat, juntament amb les administracions garrotxines, van enviar una proposta a l’Estat en resposta a la negativa de vincular la variant amb la Vall de Bianya i la connexió amb la N-260, però encara no s’ha tingut resposta. “Demanem que prenguin una decisió. Hem anat, fins i tot, a Madrid per parlar-ne, hem fet tot el que havíem de fer. Exigim respecte”, reclama l’alcalde.
 
La part de la variant d’Olot que és de titularitat del govern espanyol és l’única que no té res avançat, això fa retardar qualsevol pas endavant del projecte. En canvi, l’administració central sí que aposta per desdoblar el tram de Besalú a Figueres, una via que, segons Corominas, “no té una gran demanda del territori”. “El que si que veig és una unanimitat dels actors per desencallar el tema de la variant d’Olot”, diu el batlle.
 
La proposta de Madrid que va rebutjar la Generalitat pel seu impacte en el territori consistia en allargar la N-260 amb una doble rotonda a Can Minguet, un túnel a la zona de la depuradora d’Olot i connectar amb el viaducte de l’Hostal del Sol per enganxar amb el pla de Llunes.
 
Arxivat a