Olot donarà fins a 6.000 euros als propietaris que vulguin llogar el seu pis

És la mesura que impulsa l’Ajuntament per solucionar la problemàtica de l’habitatge a la ciutat | Serà necessari fer obres per rebre l'ajuda i un contracte de mínim 5 anys

Amb aquesta iniciativa es vol combatre el problema de l'habitatge a Olot
Amb aquesta iniciativa es vol combatre el problema de l'habitatge a Olot | Martí Albesa
14 de juliol del 2017
Olot vol posar punt final a la problemàtica del lloguer d’habitatges a la ciutat. Hi ha més demanda que oferta i el problema no és que no hi hagi pisos, sinó que estan buits. Per això, des de l’Ajuntament s’ha impulsat una mesura que oferirà fins a 6.000 euros per aquells propietaris que lloguin el seu pis. La subvenció anirà destinada a cobrir el 100% del cost de les obres que hagi de dur a terme el propietari per adequar l’habitatge a fi de llogar-lo.
 
Per poder accedir a la subvenció caldrà firmar un contracte de mínim 5 anys i a través de la Borsa d’Habitatge Social d’Olot. Aquest òrgan actua com a mediadora per facilitar acords entre les persones propietàries d’habitatges buits i possibles llogaters, gestionant els diferents acords dels contractes d’arrendament en la seva signatura, donant seguiment a tots els contractes vigents i vetllant pel compliment de les obligacions contractuals.
 
Per sumar-se a l’ajuda també caldrà certificar que l’immoble és de la comarca, que té la cèdula d’habitabilitat i el Certificat d’Eficiència Energètica i ser habitatges que provinguin del mercat lliure o amb protecció oficial. El termini per sol·licitar l’ajut acaba el 29 de desembre d’aquest any. 
Arxivat a