Els veterinaris d’Olot col·laboraran amb l’Ajuntament per ampliar el cens d’animals de companyia

L’objectiu és ampliar les dades i actualitzar-les | Olot té registrats gairebé 2.000 animals, la majoria gossos

NacióGarrotxa
17 de juliol del 2017
L’Ajuntament d’Olot vol revisar i ampliar el cens d’animals de companyia que té ara mateix. Per fer-ho, ha arribat a un acord amb el Col·legi de Veterinaris de Girona i el Col·legi de Catalunya. Es pretén, així, incrementar el nombre d’animals al cens municipal i actualitzar les dades actuals. Aquesta acció permetrà identificar els propietaris dels animals en casos de pèrdua o de sanció.
 
Els veterinaris de la ciutat informaran els seus clients sobre el cens i els hi demanaran autorització per cedir les dades a l’Ajuntament. “Farem requeriments als propietaris d’animals que no figurin en el cens municipal perquè s’inscriguin”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Guix.
 
La Llei de protecció dels animals estableix l’obligatorietat d’identificar-los, en concret, els gossos, els gats i les fures. Els veterinaris són el personal qualificat per realitzar-ho. La mateixa Llei especifica que els ajuntaments han de disposar d’un cens d’animals de companyia en el qual s’han d’inscriure els gossos, els gats i les fures que resideixin de manera habitual al municipi. Hi han de constar les dades d’identificació de l’animal i el contacte de la persona posseïdora o propietària. Olot té registrats 1.960 animals de companyia, principalment gossos. 
Arxivat a