El preu del lloguer d'habitatges a la Garrotxa puja un 1,5% el darrer any

És la cinquena comarca de Catalunya on menys puja

El preu del lloguer d'habitatges a la Garrotxa ha crescut un 1,5%
El preu del lloguer d'habitatges a la Garrotxa ha crescut un 1,5% | Adrià Costa
Redacció
12 de juliol del 2017
La Generalitat de Catalunya ha fet públiques les dades del primer trimestre de 2017 incloses a l'informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya que elabora la Secretaria d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Aquest informe utilitza com a font les dades provinents de les fiances dipositades a l'Incasòl, on és obligatori registrar els contractes que se subscriuen a Catalunya.

La mitjana de preus del lloguer d'habitatge a la Garrotxa se situa en els 381,11 euros en dades del primer trimestre de l'any, xifra que significa un increment interanual de l'1,5% respecte de la mateixa època de 2016 (a Catalunya, l'increment ha estat del 9,9%). 

El preu del lloguer d'habitatges a la Garrotxa se situa gairebé a la meitat que la mitjana catalana, que és de 626,06 euros, i molt per sota d'altres comarques veïnes, com Osona, 433,48 euros, l'Alt Empordà, 462,79, o el Pla de l'Estany, 468,93 euros, tot i que per sobre del Ripollès, 356,43 euros.

El preu del lloguer creix un 9,9% interanual a Catalunya

Les xifres de l'informe mostren que s'han signat 37.262 contractes de lloguer nous a Catalunya durant el primer trimestre de 2017 (un 8,2% més en termes interanuals). A Barcelona ciutat és on el nombre de contractes creix de forma més significativa, un 11,4%. A l'àrea metropolitana de Barcelona (excloent-hi la capital), l'ascens és del 7,6% del nombre de contractes. A la resta de Catalunya, aquest augment se situa en el 6,9%.

VARIACIÓ INTERANUAL DE PREUS DE LLOGUER

Pel que fa a la variació interanual de les mitjanes mensuals del preu del lloguer, durant el primer trimestre de 2017 a Catalunya ha augmentat un 9,9% i assoleix els 626 euros mensuals. A la demarcació de Girona, la formalització de contractes ha augmentat un 6% i el lloguer mitjà es situa als 463 euros (un 4% més respecte de l'any anterior). 

MAPA COMARCAL DE PREUS DE LLOGUER

Pel que fa a la resta del territori, l'Informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya apunta que el primer trimestre de 2017 han augmentat un 8,7% respecte de l'any anterior els contractes formalitzats a la demarcació de Barcelona i que el lloguer mensual de mitjana en aquesta zona és de 690 euros (un 10,9% més interanual). Pel que a Tarragona, l'augment dels contractes ha estat del 5,1% i la renda mitjana del lloguer és de 362 euros, un 4,2%. Finalment, a la demarcació de Lleida, l'augment de contractes en termes interanuals és del 8,6% i el lloguer mensual de mitjana es situa als 420 euros, un 4,4% més que l'any anterior el mateix trimestre.