La reordenació del carrer Pou del Glaç d’Olot haurà d’esperar

L’Ajuntament no vol actuar en contra dels veïns i per tant endarrereix la decisió final fins a tenir un consens més ampli | Es milloraran alguns punts com el Pont de la Ceràmica que passarà a ser d’un únic sentit

L'Ajuntament buscarà el consens
L'Ajuntament buscarà el consens | Pau Masó
11 de juliol del 2017
L’Ajuntament d’Olot endarrereix la decisió final de la reordenació del carrer Pou del Glaç a causa de no tenir un consens amb els veïns de la zona. Segons el consistori, els informes tècnics mostren una posició a favor del canvi de sentit de la via, però l’opinió majoritària dels veïns està en contra. “El que no volem és fer alguna cosa en contra de l’opinió majoritària dels veïns, per més que fos positiu pel global de la ciutat”, assegura l’alcalde Mia Corominas. El batlle també afirma que no hi haurà pressa per prendre una decisió final perquè tampoc hi ha pressió per fer-ho immediatament.
 
El que si que es farà serà dur a terme accions en punts concrets com el Pont de la Ceràmica que passarà a ser d’un sol sentit i s’hi millorarà el pas de vianants per permetre que les persones amb cadira de rodes hi puguin passar còmodament. Els tres carrils del tram final de l’avinguda Reis Catòlics també és una de les petites actuacions que l’Ajuntament ha aplicat per millorar la circulació a la zona.
 
Proposar, comprovar, analitzar
 
A principis d’any, l’Ajuntament va llençar la proposta de reordenació del carrer Pou del Glaç amb la intenció de solucionar un problema viari important al centre de la ciutat d’Olot. Ho va fer a través de l’empresa Intra, responsable del disseny de la nova proposta. Al maig, després de recollir opinions de les associacions de veïns de la zona, comerços i altres actors, es va dur a terme una prova durant una setmana que va servir per descobrir si realment es milloraria la circulació. Els informes tècnics van donar validar la proposta de l’Ajuntament, però aquest ha volgut posar per davant la veu dels ciutadans i esperar.

Des del consistori asseguren que se seguirà parlant amb veïns, l’escola Maria Reina i altres actors implicats per aconseguir un consens clar que permeti solucionar un problema que afecta una artèria viària important de la ciutat.

                  
Arxivat a