Sant Joan les Fonts millora l’accés a les colades del Molí Fondo

Ha millorat el camí i construït uns nous esgraons que ofereixen millors condicions per visitar la zona | L’augment de les visites a l’espai natural per la descoberta, fa més d’un any, d’un blíster únic a la península, ha obligat al consistori a actuar | També es construirà un nou accés per a persones amb cadira de rodes

La nova escala de la zona de les colades de Sant Joan
La nova escala de la zona de les colades de Sant Joan | Aj. Sant Joan les Fonts
Redacció
10 de juliol del 2017
La descoberta ara fa més d’un any d’un blíster volcànic únic a la península ibèrica a Sant Joan les Fonts, ha provocat l’augment del nombre de visites a l’espai del Molí Fondo. L’afluència de públic ha provocat que l’accés a la zona quedés petit i es convertís en un punt de risc per a les persones que el visitaven. L’Ajuntament del municipi es va veure obligat a actuar i, després de dos mesos d’obres, ha posat punt final a la problemàtica amb una obra de millora.
 
El camí que recorre la zona s’ha millorat amb uns nous esgraons adaptats a l’entorn i un recorregut en condicions perquè qualsevol persona pugui passejar-se sense cap perill. L’alcalde de la població, Joan Espona, assegura que el fet de promoure la troballa va generar un problema que significava “un perill on la gent es podia fer mal”.
 

Blíster descobert a la zona de les Tres Colades, de Sant Joan les Fonts. Foto: Martí Albesa


Des del mes de maig que el consistori treballava en aquesta zona i es preveu que encara hi segueixi treballant. Està previst que també es construeixi un nou accés per a persones en cadira de rodes que hauria d’estar acabat abans del mes d’agost.
 
Tot i que l’Ajuntament no ha detallat el cost total de l’obra, sí que ha afirmat que entra dins del previst. Els treballs a la zona del Molí Fondo s’han pogut portar a terme gràcies a tres fonts de finançament diferents: un pla d’ocupació, fonts propis de la brigada municipal i una reserva del superàvit en els últims pressupostos municipals.