1 de 10
Selectivitat

El 98% dels alumnes de la Garrotxa aproven la selectivitat

La nota mitjana a la comarca és de 6,8, només superada per l'Anoia i el Pla de l'Estany | Només hi ha hagut tres suspesos a la comarca

Més de 32.000 estudiants van participar en les proves de selectivitat aquest 2017 | Martí Albesa
per Redacció, 29 de juny de 2017 a les 16:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 32.000 alumnes de Catalunya han participat a la selectivitat. Aquest dijous s'han fet públiques les qualificacions de les proves d'accés a la universitat, i el 98,3% dels alumnes de la Garrotxa l'han aprovat. La mitjana catalana d'aprovats se situa al 94%.

En dades concretes, dels 176 matriculats (que tots s'hi han presentat), 173 han aprovat i només 3 han suspès. Pel que fa a mitjanes de nota, els garrotxins han tret un 6,8, és la tercera millor xifra de Catalunya, només superada pel Pla de l'Estany (6,9) i l'Anoia (7,17).


La millor nota: quàdruple empat de noies amb un 9,80

Quatre estudiants han quedat empatades al capdavant del rànquing de les millors notes dels exàmens de selectivitat a Catalunya d'aquest 2017. Ivet Boada, de l'Institut Santiago Sobrequés de Girona; Maria Torras, del Pius Font i Quer de Manresa; Mònica Torrecilla, del Col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona; i Anna Sallés, de l'Aula Escola Europea també de la capital catalana, han obtingut la millor nota de Catalunya amb un 9,80.


En declaracions a NacióDigital, Sallés ha reconegut que "s'esperava obtenir una bona nota", però no situar-se al capdavant del rànquing. Ella ha estudiat el batxillerat científic pur i necessitava almenys un 12'2 per entrar a la carrera desitjada, un doble grau en enginyeria de la UPC. Comptant les assignatures de la fase específica, Sallés se n'ha sortit perquè ha obtingut 13 punts sobre 14. "L'objectiu ja l'hem aconseguit, però ara el repte tot just comença perquè a la universitat tindrem molta feina", apunta l'estudiant barcelonina, que té 17 anys.
Participació