El PSC d'Olot vota en contra del referèndum i En Comú s’absté

Les posicions s’han fet evidents en la votació d’una moció impulsada per la plataforma «Garrotxa pel sí» que finalment ha prosperat | L’alcaldia assegura que l’Ajuntament estarà a disposició del govern català per a la celebració del plebiscit

Josep Guix és el portaveu dels socialistes a Olot
Josep Guix és el portaveu dels socialistes a Olot | Martí Albesa
23 de juny del 2017
Actualitzat el 24 de novembre a les 16:00h
El PSC d’Olot tanca la porta a col·laborar i impulsar el referèndum de Catalunya a la capital de la Garrotxa. La seva posició s’ha fet evident en una votació en l’últim ple municipal celebrat aquest dijous: els socialistes han votat en contra d’una moció que pretenia donar suport al referèndum i guanyar-lo amb el «sí».
 
Els socialistes no han donat peu a negociar cap punt del text i han deixat clar que són contraris a un referèndum que, segons la formació, «no té garanties democràtiques». El portaveu del PSC a Olot, Josep Guix, ha afirmat que són un grup federalista i que no volen trencar amb ningú. “El referèndum encara no està escrit enlloc, oficialment no hi ha res, i, per tant, no té garanties democràtiques”, assegura Guix.
 
Per altra banda, Olot en Comú no s’ha mullat a l’hora de votar i ha sumat una abstenció. El portaveu de la formació, Xavier Garcia, ha aclarit que la seva formació representa la societat catalana: “Hi ha persones a la nostra organització que estan d’acord amb la independència, però també tenim una bona representació de gent que no hi està d’acord o que pensa que la solució pot ser un model confederal”.
 

Xavier Garcia, portaveu dels comuns, ha argumentat que la seva formació representa la societat catalana Foto: Martí Albesa

 
L’equip de govern, dividit però sense conseqüències
 
El bloc sobiranista, format pel PDeCAT, ERC i la CUP, ha permès tirar endavant la moció que ha dividit l’equip de govern de la ciutat. Des dels demòcrates, l’alcalde Mia Corominas, ha assegurat que el pacte amb els socialistes no es veurà afectat: “El seu vot no m’ha estranyat, és una postura coneguda que no té res a veure amb el programa d’actuacions que seguirem impulsant per a Olot”. Des de l’alcaldia també s’ha assegurat que l’Ajuntament estarà a disposició de la Generalitat per “garantir que la gent pugui anar a votar”.
 
ERC i la CUP s’han mostrat convençuts de la celebració de l’1-O i la victòria del «sí». La portaveu dels republicans, Anna Barnadas ha remarcat que “quan es fa una revolució no es demana permís”, i el portaveu cupaire, Lluís Rubió, ha convidat als socialistes a crear una campanya pel «no». 
 

ERC ha refermat el seu compromís amb la independència de Catalunya. Foto: Martí Albesa