Pas endavant de la variant de les Preses: de la idea al paper

El Departament de Territori i Sostenibilitat adjudica l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de l’obra | Els documents hauran d’estar acabat abans de l’any 2018 i permetran dissenyar el projecte definitiu

23 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:04h
Després d’aconseguir el consens entre alcaldes sobre el traçat, la variant de les Preses fa el primer pas per començar a ser una realitat. Passarà de ser una idea a escriure’s en un paper. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat l’estudi informatiu i d’impacte ambiental que ha de permetre la redacció del projecte definitiu de l’obra. Aquests estudis hauran d’estar acabats abans del 2018.
 
Es tracta de dos documents que traçaran les primeres línies del projecte viari i estudiaran totes aquelles possibilitats i conseqüències de l’obra. Permetran desenvolupar tècnicament el traçat acordat i tancar el seu disseny perquè sigui compatible amb la variant d’Olot, que ja té un projecte sobre la taula. L’estudi informatiu té un pressupost de 98.588 euros i el d’impacte ambiental arriba als 24.600. Tots dos documents tenen un termini de 6 mesos per escriure’s i presentar-se.
 
El traçat del consens
 
Olot, les Preses i la Vall d’en Bas van acordar a principis d’any unes línies bàsiques d’un traçat que s’ideava entre el costat dret del riu Fluvià i el nucli de les Preses. Aquest anava des de la sortida dels túnels de Bracons fins a enllaçar la variant d’Olot.
 
El recorregut es divideix en tres parts. “La sud”, la part que enllaçarà els túnels de Bracons amb el poble de les Preses, tindrà dues connexions: una a l’àmbit de l’actual rotonda amb la C-63 i l’altra més propera al nucli de les Preses. “La part central”, que serà la de més importància, discorrerà per l’àrea que hi ha entre el poble i el riu Fluvià assegurant que tindrà un impacte mínim al territori. I finalment, “la part nord”, que connectarà amb la capital garrotxina. Aquesta serà pròxima a la via verda de la Ruta del Carrilet i enllaçarà amb el túnel de la serra de la Pinya.
 

Línies bàsiques del recorregut de la variant de les preses Foto: Departament de Territori

Arxivat a