La pel·lícula «Estiu 1993» arriba a Olot

A partir del divendres 30 de juny es podrà veure a la gran pantalla | El dissabte 1 de juliol Carla Simón ofereix una sessió especial per presentar la pel·lícula davant el públic olotí

Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer
Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer | Estiu 1993
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:53h
Després de triomfar arreu d’Europa i el món, la pel·lícula garrotxina Estiu 1993 arriba a casa. A partir del divendres 30 de juny els Cinemes Olot projectaran el film a la gran pantalla en tres sessions diferents.
 
El dissabte 1 de juliol la directora Carla Simón, amb tota una vida a les Planes d’Hostoles, presentarà al públic olotí la seva obra prima. Serà en una sessió especial a un quart de set de la tarda, on assistiran autoritats i convidats. Les entrades per aquest dia ja s’han posat a la venda i són limitades.
 
Estiu 1993 explica la història de la Frida, una nena de sis anys que afronta el primer estiu amb els seus tiets, la nova família adoptiva, després de la mort de la seva mare. És autobiogràfica i relata, amb parts de ficció, com la directora, de petita, va gestionar l’encaix en la nova família. Carla Simón explica que volia fer un retrat sobre la seva infància i també tractar el tema de la mort des del punt de vista d’un nen. Diverses escenes del film han estat gravades a la Garrotxa i als voltants de les Planes d’Hostoles, allà on va créixer Simón.
 
Sense parar de recollir premis
 
Des de la seva estrena a la Berlinale el mes de febrer, Estiu 1993 no ha deixat de recollir premis en els festivals que ha participat arreu del món. A Berlín es va emportar el GWFF Awars com a Millor Òpera Prima i el Grand Prix del Jurat Internacional de la Secció Generation Kplus. També ha aconseguit la Biznaga d’Or al Festival de Màlaga, la Menció Especial del Jurat al Festival d’Istanbul, el premi a la Millor Direcció al Festival de Buenos Aires i premi a Millor Pel·lícula al Cannes Écrans Juniors.

Arxivat a